Houten Bel 030 808 0140

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Houten

De mooiste aanbiedingen in de regio Houten

Ballonvaren Houten, hét uitje in Utrecht!

Ballonvaren in Houten

Een ballonvlucht Houten betekent varen over het mooiste van de Provincie Utrecht. Midden in Nederland, onder de rook van stad Utrecht en omringd door het uitgestrekte groen van een provincie met vele gezichten. Je ziet en beleeft het vanaf grote hoogte in de luxe, veilige mand van een GreetZZ luchtballon!

GreetZZ geeft je de ruimte: ballonvlucht Houten

‘Houten geeft je de ruimte’ zo luidt de originele slogan. Die ruimte nemen we graag bij GreetZZ Ballonvaarten, want dat geeft jouw de gelegenheid om de stad en de provincie Utrecht van boven te ontdekken. Vanuit een heteluchtballon zie je de echte schoonheid van deze omgeving. De oude stadsmuur in het centrum van Houten, het Kooikerspark, de Rondweg en het wegennet om de stad; vanuit een luchtballon krijg je er een geheel nieuwe kijk op. Een unieke kijk!

Ballonvaart Houten, zicht over provincie Utrecht

Houten is een opstapplaats met eindeloze mogelijkheden én richtingen! Hier kunnen we werkelijk elke kant op; alles is even mooi! Drijft de wind ons in westelijke richting, dan varen we over de A27 naar Nieuwegein en IJsselstein. Of we dalen af over rivier de Lek naar Vianen en Leerdam.

Varen we naar boven - richting ’t noorden - dan naderen we de hoofdstad van de provincie: Utrecht. Hoewel je het topje van de Domtoren niet zal aanraken, is deze stad fantastisch vanuit de lucht. Je herkent de skyline direct wanneer deze zich in de verte laat zien vanachter de langgerekte weilanden. Stad en groen weten elkaar overigens goed te vinden in dit mooiste stukje Nederland.

Begin je ballonvaart in Houten en beleef Utrecht van boven!

Is de wind ons gunstig gezind op de dag van jouw ballonvaart, dan varen we misschien wel in oostelijke richting. Daar wacht je een bijzonder groene verrassing: de Utrechtse Heuvelrug. Ervaar het weidse uitzicht over Beerschoten, Houdringe en Panbos. Of het Amerongse Bos op het hoogste punt. Misschien varen we wel richting Park Vliegbasis Soesterberg.

Het is ronduit genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Houten, dé opstapplaats voor een onvergetelijke vaart. Boek een ballonvlucht en verras jezelf, je vrienden of je collega’s!

 

Bel ons in Houten: 030 808 0140

Ballonvaren Houten, hét uitje in Utrecht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Houten
Oostrumsdijkje 2
3994 MG Houten
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 808 0140

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Houten vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Houten vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Houten vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 4 reviews
Klantbeoordelingen regio Houten
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Houten?

Ballonvaart foto's Houten