Wageningen Bel 0317 745 440

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Wageningen

De mooiste aanbiedingen in de regio Wageningen

Ballonvaart Wageningen: Gelderland op z’n mooist

Ballonvaren in Wageningen

Ballonvaren in Wageningen, hét leukste uitje in Gelderland! Bij GreetZZ kunnen we het weten, want we varen vaak over dit mooie stukje Nederland! Noord, oost, zuid of west, elke windrichting is werkelijk geweldig wanneer je opstapt in Wageningen. Boek jouw ballonvlucht vandaag en zie Gelderland op z’n mooist! 

Een ballonvaart vanuit opstapplaats Wageningen is een cadeau aan jezelf. Of aan je vrienden en familieleden. Collega’s en medewerkers worden er ook heel blij, dat is onze ervaring… Opstijgen vanuit deze plaats geeft je de kans om alles wat de stad te bieden heeft eens heel anders te bekijken. De bekende kerk, molen De Vlijt, Wageningen University, alles wordt kleiner en kleiner terwijl we opstijgen met onze GreetZZ heteluchtballon. Jouw avontuur is begonnen! 

Ballonvaart in Gelderland? Onvergetelijk! 

Dit is ballonvaren in een van de mooiste delen van Nederland. Omringd door dorpen, steden en veel, heel veel natuur heeft Wageningen als opstapplaats enorm veel te bieden. Bovenal: de mooiste uitzichten en vergezichten. Neemt de wind ons mee in zuidelijke richting dan ga je een stralende en schitterende ballonvaart tegemoet. Hier is namelijk water in overvloed. 

De Nederrijn kruizen we als eerste. En via Kesteren, Zetten en Dodewaard komen we al snel bij een van de bekendste rivier van het land: de Waal. Varen we verder dan zie je Bergharen, Horssen, Lienden én de Maas glanzen aan de horizon. Nederland waterland, dat ontdek je tijdens je ballonvaart boven Gelderland en Noord-Brabant. 

Ballonvaren, de mooiste ervaring op hoogte

Heeft de wind zin om ons juist in noordoostelijke of noordwestelijke richting te blazen? Allebei superfijn. Want hier heeft de natuur de overhand. Rechts Nationaal Park De Hoge Veluwe, met zijn uitgestrekte zandvlakten, heidevelden en naaldbossen. De plaatsen Otterlo, Hoederloo, Hoog-Baarlo, Delen en Oud-Reest er omheen, je herkent ze meteen. De andere kant op? Direct tegen Veenendaal aan ligt meer natuurschoon, Nationaal Park De Hoge Veluwe. Al even groen en gevarieerd. Dit moet en wil je zien tijdens jouw ballonvaart boven Gelderland en provincie Utrecht. 

Hadden we de oostelijke richting al genoemd? Die willen we zéker niet vergeten! Want Wageningen heeft een bekende buur: Arnhem. De John Frostbrug, Music Sacrum, het Gelredome Stadion en het hypermoderne Station Arnhem Centraal. ‘Landmarks’ in een stad die van boven en aan de horizon gezien grote indruk maken. 

Het mooiste van de natuur en het beste van de stad. Je ontdekt het en ziet tijdens jouw GreetZZ ballonvaart. Al dat moois wil je natuurlijk delen, met je partner, vrienden of collega’s. Verras jezelf en verras een ander, boek een ballonvaart op een moment dat bij voorbaat al geslaagd en onvergetelijk is. Welkom in de wereld van GreetZZ Ballonvaarten!

 

Bel ons in Wageningen: 0317 745 440

Ballonvaart Wageningen: Gelderland op z’n mooist | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Wageningen
Englaan 101
6703 EV Wageningen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0317 745 440

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Wageningen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Wageningen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Wageningen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Wageningen
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Wageningen?

Ballonvaart foto's Wageningen