Helmond Bel 0492 728 200

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Helmond

De mooiste aanbiedingen in de regio Helmond

Ballonvlucht Helmond, geniet van het uitzicht!

Ballonvaren in Helmond

Stap in een luchtballon en bekijk Noord-Brabant zoals je deze provincie nog nooit hebt gezien. Begin je in Helmond dan staat je zéker iets bijzonders te wachten. De stad, de omgeving, de steden eromheen… Een ballonvaart vanuit Helmond is onvergetelijk! 

Ballonvaren en Helmond lijken voor elkaar bedacht, want de omgeving leent zich hier bij uitstek voor een gezellige ballonvaart. Samen met je vrienden of collega’s opstappen in Helmond en ballonvaren over Noord-Brabant, het feest kan beginnen! Geef je ogen goed de kost, want hier is veel te zien. Recht onder de mand van de GreetZZ ballon én natuurlijk in de wijde omgeving. Kijk en geniet!

Jouw ballonvlucht begint in Helmond!

Helmond is een fijne opstapplaats voor jouw ballonvaart over Noord-Brabant. De oude binnenstad met zijn Sint-Lambertuskerk, Onze Lieve Vrouwe Kerk en grachten is een bezienswaardigheid op zich. En wat te denken van Kasteel Helmond, vlak buiten de stad? De vier stevige torens herken je meteen. En er is meer, want ook de natuur rondom Helmond is een lust voor het oog.

Helmond is omringd door groen. Natuurtuin de Robbert, de Stiphoutse bossen, natuur- en wandelgebied Het Groot Goor en het twinkelende water van recreatieplas Berkendonk. Wij noemen dit soort gebieden de lappendeken van Moeder Natuur. Waarom? Daar kom je snel achter tijdens jouw GreetZZ ballonvaart over het verrassende Noord-Brabantse landschap!

Ballonvaren over Helmond en Noord-Brabant: het allerleukste uitje!

Helmond heeft dus heel fijne buren. Naast natuur zijn dat ook de dorpen en steden in de directe omgeving. Neunen en Geldrop ken je ongetwijfeld, en grote buur Eindhoven natuurlijk ook! De licht en designstad. Met Strijp, de Regent en de Admirant. Misschien zie je zelfs het Evoluon liggen! Boven Helmond speelt zich ook heel wat af. Varen we over de groene weilanden en uitgestrekte bossen in noordelijke richting dan passeren we Aarle-Rixtel, Beel en Donk, Gemert en misschien zien we Veghel liggen.

Neemt de wind ons mee naar het Oosten? Dan varen we langs Deurne en IJsselstijn richting Venray met daarachter Nationaal park De Maasduinen. Groen, water en natuur aan elke horizon, welke kant je ook uitkijkt. Ga dus voor een unieke ervaring op grote hoogte en boek een ballonvlucht voor jezelf en je vrienden of medewerkers. Eén ding staat vast: het is een onvergetelijk cadeau en een herinnering voor altijd!

Boek een ballonvaart vanaf Helmond en bepaal zelf wanneer jullie opstijgen, vanuit de plaats die voor jullie het fijnst is. Een ballonvaart cadeau doen? Met een GreetZZ cadeaukaart geef je absoluut een verrassing! Kijk hier voor meer informatie over onze cadeaukaarten.

 

Bel ons in Helmond: 0492 728 200

Ballonvlucht Helmond, geniet van het uitzicht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Helmond
De Kluis 2
5707 GP Helmond
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0492 728 200

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Helmond vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Helmond vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Helmond vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 7 reviews
Klantbeoordelingen regio Helmond
Klantbeoordelingen
9.7 / 10

Ballonvaren in Helmond?

Ballonvaart foto's Helmond