Ommen Bel 0529 788 105

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Ommen

De mooiste aanbiedingen in de regio Ommen

Boek een onvergetelijke ballonvaart in Ommen!

Ballonvaren in Ommen

Ommen bekijken tijdens een ballonvaart, een ware ontdekking. Deze groene oase in het hart van Overijssel streelt je hart al vanaf het moment dat we opstijgen. Jouw uitzicht over de uitgestrekte weilanden, natuurgebieden en vele rivieren en meertjes zal je lang bijblijven. Boek vandaag jouw ballonvlucht vanuit Ommen en geniet op een unieke manier van Overijssel.

Stap vanuit Ommen in onze GreetZZ heteluchtballon en vaar over Salland en de Overijsselse Vecht. Het natuurschoon van Ommen en regio is overweldigend. Wanneer je er doorheen fietst of wandelt, en zeker wanneer je er overheen vaart in een luchtballon. Hier is zoveel moois te zien, na je eerste ballonvaart in Overijssel kom je nog eens terug. Dát is zeker.

Doen in Ommen: ballonvaren met GreetZZ

Ommen en de Vecht worden vaak in een adem genoemd. En dat al vele eeuwen. Beide zijn ze bijzonder, alleen al vanwege de rijke natuur die eromheen ligt. Het Vechtdal herbergt vele bekende plekken zoals Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Maar ook het unieke Reestdal en natuurlijk de Vecht. De rivier kronkelt dwars door het gehele Vechtdal, langs en door dorpjes, landgoederen en natuurgebieden. Een prachtig gezicht vanuit een heteluchtballon!

Ballonvaren vanuit Ommen: zicht op de regio Overijssel

Het landschap van dit stukje Overijssel ademt rust. Dat maakt een ballonvaart over Ommen en het Vechtdal bijna tot een stilte-ervaring, super ontspannend dus. Want wist je dat je in een luchtballon op een hoogte vaart waar het nagenoeg stil is? Een luchtballon gebruikt immers geen motoren, maar puur en alleen de wind als drijfkracht. Natuurlijk blazen de vlammen met regelmaat hete lucht in de ballon, maar verder… hoor je niets.

Er is natuurlijk ook beweging in en rond Ommen. Wat te denken van Zwolle met zijn stedelijke skyline; de Peperbus, de zakelijke hoogbouw aan de rand van de stad. Prachtig om te zien. We vliegen ook vaak over Ommen en het Vechtdal vanuit opstapplaats Zwolle. Het is maar hoe de wind staat. Het kan dus ook maar zo zijn dat we op de dag van jouw ballonvaart in Ommen richting Hardenberg varen en de Duitse grens zien liggen. Of we zakken af richting Hellendoorn en zien aan de horizon de Sallandse Heuvelrug.

Opstappen in Ommen is dus een prachtige start van jouw ballonvaart over Overijssel. Boek een vlucht en beleef het Sallandse land van grote hoogte!

 

Bel ons in Ommen: 0529 788 105

Boek een onvergetelijke ballonvaart in Ommen! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Ommen
De Voormars 1
7731 DD Ommen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0529 788 105

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Ommen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Ommen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Ommen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Ommen
Klantbeoordelingen
9.4 / 10

Ballonvaren in Ommen?

Ballonvaart foto's Ommen