Thorn Bel 0475 788 116

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Thorn

De mooiste aanbiedingen in de regio Thorn

Jouw ballonvaart begint in Thorn

Ballonvaren in Thorn

Start je jouw ballonvaart in Thorn dan ga je veel bijzonders zien. Het zogenoemde ‘witte stadje’ ziet er nóg mooier uit vanaf grote hoogte. En Thorn is als opstaplocatie een van de fijnste plekken om jouw ballonvaart over Limburg te beginnen. Boek snel een vlucht en beleef jouw Limburg op de leukste manier!

Ballonvaren vanuit Thorn is genieten met een grote G. Want dit Limburgse grensplaatsje is het startpunt van een luchtreis die jij en je vrienden of collega’s niet snel zullen vergeten. Al bij het opstijgen zie je de schoonheid van het stadje en het omliggende gebied. De bekende abdijkerk van Thorn, met zijn kolossale muren en toren. De straatjes en pleinen geplaveid met keien uit rivier de Maas. En de Kraekermolen die beweegt dankzij het beekje dat door Thorn stroomt, allemaal prachtig zichtbaar tijdens een ballonvaart!

Goed idee: ballonvaren Thorn! 

Ook buiten Thorn is het Limburg op z’n best. Het plaatsje ligt aan de rand van rivier de Maas. Ook de Itterbeek stroomt er langs. De beek vormt bovendien de grens met buurland België. Staat de wind in zuidwestelijke richting dan varen we wellicht zo België binnen, langs Kessenich richting Geistingen of Hezerheide. Gaan we de andere kant op dan wacht je een sprankelende ervaring. Hier stroomt de Maas met al zijn uiterwaarden, meren en plassen. Wessem, Maasbracht en Brachterbeek: dit is Limburg, dit is genieten!

Thorn als opstapplaats heeft meer in petto. Want ook in noordelijke richting wacht je een prachtig landschap en evenzo mooie vergezichten. Plaatsen als Weert, Nederweert en Panningen zijn al snel te herkennen aan de horizon. En verderop langs de Maas zie je Tegelen en Venlo. En wat te denken van ‘buurstad’ Roermond met zijn Natalinitoren, Sint-Christoffelkathedraal en Munsterkerk! Een skyline om absoluut eens te bewonderen vanuit een GreetZZ heteluchtballon.

Beleef Limburg van boven

Heel eerlijk…? Eigenlijk is alles even bijzonder hier in dit stukje Limburg! Of we nu richting Stramproy en Weert varen, over de N273 en de Maas naar Beesel en Reuver drijven of via Herkenbosch zo Duitsland in richting Niederkrüchten en Mönchengladbach. Het is ronduit genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Thorn. Boek een ballonvlucht Thorn en ontdek Limburg op een unieke en vooral onvergetelijke manier!

 

Bel ons in Thorn: 0475 788 116

Jouw ballonvaart begint in Thorn | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Thorn
Waterstraat 9
6017 AJ Thorn
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0475 788 116

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Thorn vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Thorn vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Thorn vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Thorn
Klantbeoordelingen
9.2 / 10

Ballonvaren in Thorn?

Ballonvaart foto's Thorn