Zeist Bel 030 303 0656

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Zeist

De mooiste aanbiedingen in de regio Zeist

Ballonvaren vanuit Zeist, eindeloos uitzicht

Ballonvaren in Zeist

Zeist, provincie Utrecht en ballonvaren, dat is een geslaagde combinatie! In het hart van Nederland is het namelijk goed toeven, zéker ook in de mand van een heteluchtballon. Uitkijken over de stad, over natuur én over een van de mooiste delen van Nederland. Kies een datum, boek een vlucht en ga mee op avontuur met GreetZZ Ballonvaarten! 

Zeist is een prachtige opstapplaats voor een ballonvaart. De ligging is namelijk even mooi als uniek. Omringd door steden en omarmd door overweldigende natuur. Al op het moment dat de luchtballon in beweging komt, weet je dat je een bijzondere vaart gaat maken. Het beschermde dorpsgezicht van Zeist, Slot Zeist met haar grooste landgoed en het typische Raadhuis. En dit is nog maar het begin! 

Beleef een ballonvaart boven Midden-Nederland

Blaast de wind naar het noordoosten? Maak je dan op voor bijzondere uitzichten. Van Soesterberg naar Oud-Leusden naar… Amersfoort. De eeuwenoude Koppelpoort, de Sint-Joriskerk en Onze Lieve Vrouwetoren. En natuurlijk Dierenpark Amersfoort. Vanaf hier varen we met onze luchtballon zo via Vathorst of Achterveld de provinciegrens over, Gelderland in. Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Diemen, het Eemmeer, ze liggen te wachten en te schitteren aan de horizon. 

Rondom Zeist is natuurlijk veel meer te zien en te beleven. Want wat dacht je van de wonderschone Utrechtse Heuvelrug. Via Den Dolder en Bilthoven, over uitgestrekte bossen, heidevelden en zandvlakten varen we langs Soest, Hooge Vuursche zo richting Hilversum, Laren en Blaricum. Het prachtig groene Gooi met in de verte het Eemmeer en Gooimeer. En zo ineens varen we met onze luchtballon boven Noord-Holland! 

Ontdek Nederland vanuit een luchtballon

Het westen lonkt net zo sterk. En dat is niet zo gek, want heeft de wind z’n zinnen gezet op deze richting dan varen we direct op Utrecht af. De Dom, de Rabotoren, de oude binnenstad met zijn kronkelende grachten. En verderop Houten, Nieuwegein, Montfoort, Woerden en Harmelen. Kom je uit deze regio dan is ballonvaren boven Utrecht een feest der herkenning. Voor jou én voor de mensen die je meeneemt. Je partner, zakelijke relaties, vriendenclub of medewerkers, dit uitje in de lucht gaan iedereen nog lange tijd herinneren. 

Kijk ver vooruit en recht naar beneden. Bereid je voor op eindeloze vergezichten. Kies een datum voor jullie moment en boek een vlucht. Welk moment je ook kiest, een GreetZZ ballonvaart in provincie Utrecht is altijd een geslaagd uitje!

 

Bel ons in Zeist: 030 303 0656

Ballonvaren vanuit Zeist, eindeloos uitzicht | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Zeist
Brouwerij 101
3703 CH Zeist
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 303 0656

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Zeist vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Zeist vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Zeist vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Zeist?

Ballonvaart foto's Zeist