Hengelo Bel 074 303 0041

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Hengelo

De mooiste aanbiedingen in de regio Hengelo

Ballonvaart Hengelo: grenzeloos genieten!

Ballonvaren in Hengelo

Ballonvaart boven Hengelo: grenzeloos en natuurlijk genieten!

Denk je aan Hengelo en Overijssel dan denken wij aan ballonvaren! Deze stad en provincie hebben namelijk alles in huis voor een geweldige ballonvaart. Puur genieten van al het moois dat de stad en vooral ook de natuur te bieden hebben. Werkelijk een plaatje vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Stap in en ervaar de schoonheid van Overijssel!

Begin je ballonvlucht in Hengelo en ontdek waarom dit de mooiste startplek is die jij en je medepassagiers lang zullen herinneren. Een ballonvaart boven Overijssel is een ware ervaring, dat beloven we je! Hengelo is dan ook prachtige opstapplaats voor jouw avontuur in de lucht. Glooiende akkers, kronkelende landweggetjes, grootse bossen met nog grotere bomen.

Jouw ballonvaart boven Hengelo. En regio!

We beginnen natuurlijk in Hengelo, want hier stijgen we op. In het oostelijkste deel van Overijssel, vlakbij Enschede én bij de Duitse grens. Zodra de Sint Lambertusbasiliek in het centrum en de unieke perronoverkapping van Station Hengelo uit zicht zijn, opent zich een wereld aan groen. Ontdek en geniet…

Wat te denken van het gebied Kristalbad, een bijzonder waterrijk gebied tussen Hengelo en Enschede. Vol beekjes, nieuwe natuur en maar liefst meer dan 139 vogelsoorten. Geef je ogen en oren dus goed de kost. En ken je natuurgebieden Altena’s voetpad, Boekelerhof en Lonnkermeer? Je hebt er wellicht eens gewandeld. Vanuit een GreetZZ heteluchtballon beleef je de natuur héél anders.

Ballonvaren over Helmond, turen over Overijssel

Het is maar hoe de wind staat op de dag van jouw ballonvaart, maar er is altijd veel te zien tijdens een ballonvaart boven Overijssel. Varen we oostwaarts dan komen we al snel bij Enschede, Losser en Overdinkel. En dan is nog enkele meters voordat we bij de Duitse grens zijn. Gronau, Bad Bentheim of - meer naar boven - Nordhorn. Goede kans dat we een stuk Duitsland meepakken!

Heeft de wind andere ideeën, dan blaast hij ons misschien wel richting het noordoosten. Langs de A35 over Borne, Tusveld en Zenderen zo richting Almelo. En kijk je nog verder over de horizon dan laten Aadorp en misschien zelfs Vriezenveen zich zien. Hoe de wind ook staat, jouw ballonvaart vanuit Hengelo is al een succes wanneer je deze boekt!

Het is ronduit genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Hengelo, dé opstapplaats voor een ballonvaart die jou en je vrienden of collega’s lang bij zal blijven. Plannen, boeken, opstappen en genieten.

 

Bel ons in Hengelo: 074 303 0041

Ballonvaart Hengelo: grenzeloos genieten! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Hengelo
Prins Bernhardplantsoen 1
7551 JJ Hengelo
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 074 303 0041

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Hengelo vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Hengelo vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Hengelo vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 437 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Hengelo?

Ballonvaart foto's Hengelo