Drachten Bel 0512 745 180

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Drachten

De mooiste aanbiedingen in de regio Drachten

Ballonvaren in Friesland? Stap op in Drachten!

Ballonvaren in Drachten

Ballonvaren over Friesland, dat is een onvergetelijke ervaring. En stap je op in Drachten dan ben je er zeker van dat je iets bijzonders gaat meemaken. Dit is Nederland op z’n puurst. En jij en je vrienden of collega’s gaan het zien vanuit een enorme GreetZZ luchtballon. Groots genieten dus op grote hoogte! 

Een ballonvaart boven en rondom Drachten. Droom je ervan? GreetZZ maakt het waar, want deze centrale plek in Friesland is een van de favoriete opstapplaatsen in het noorden van het land. Waarom? Omdat deze provincie álles heeft. En vooral heel veel schoonheid. Boek dus snel een ballonvlucht Drachten, als uitje voor jezelf, je familie of medewerkers, en geniet van een uniek stukje Nederland!

Ontdek Friesland tijdens een ballonvlucht vanuit Drachten.

Opstappen in Drachten is kiezen voor een pracht van een ballonvaart. De hoofdplaats en de omgeving van de gemeente Smallingerland hebben veel moois in petto. Dit is opstijgen, je ogen uitkijken en genieten. Het oude centrum en de grachten van de stad vormen van bovenaf bekeken een bijzonder beeld. En ook de directe omgeving zal je verrassen.

Omringd door dorpjes als Oudega, Opeinde, Boornbergum, Ureterp, Marum en Surhuisterveen speelt Drachten als stad een grote rol in de regio. Er leiden dan ook nogal wat wegen naar de stad. En dat zie je mooi vanuit de heteluchtballon. Wat je óók zeker zal opvallen is het vele groen, de uitgestrekt velden en de rijkheid aan natuur. Ten westen ligt Nationaal Park de Alde Feanen. Weidse uitzichten over open wateren, moerasbossen en rietvelden. Een feest voor het oog, genieten op hoogte!

Onvergetelijk en uniek, jouw GreetZZ ballonvaart over Drachten!

Welke stad of welk dorp je ook kiest als het begin van jouw ballonvaart over Friesland, GreetZZ Ballonvaarten heeft altijd verrassingen in petto. De wind bepaalt waar jouw avontuur zal plaatsvinden. Wat je altijd op mag rekenen zijn mooie uitzichten en grenzeloze vergezichten vanuit onze grote, stevige manden. Kies voor een belevenis op grote hoogte: ga ballonvaren vanuit Drachten. Er is altijd een moment dat aansluit op jouw agenda. Daar zorgen we voor bij GreetZZ ballonvaarten!

 

Bel ons in Drachten: 0512 745 180

Ballonvaren in Friesland? Stap op in Drachten! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Drachten
De Knobben 100a
9202 XJ Drachten
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0512 745 180

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Drachten vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Drachten vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Drachten vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Drachten
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Drachten?

Ballonvaart foto's Drachten