Den Bosch Bel 073 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Den Bosch

De mooiste aanbiedingen in de regio Den Bosch

Ballonvaren in de regio Den-Bosch

Ballonvaren in Den Bosch

Den-Bosch, ballonvaren en GreetZZ. Een fantastische combinatie! Zo’n prachtige stad én de mooie omgeving van de provincie Noord-Brabant, daar wil je van genieten. Vanuit een luchtballon beleef je Den-Bosch en haar verrassend groene regio op een onvergetelijke manier.

Ballonvaart vanaf Den-Bosch

Den-Bosch is misschien wel de fijnste plek om op te stijgen voor een ballonvlucht over het Brabantse land. Vanaf hier varen we alle kanten op. Het is maar waar de wind ons naartoe voert, want een luchtballon kun je niet volledig sturen. Ook dat maakt een ballonvaart zo verrassend en spannend. Eén ding is zeker: zo heb je Den-Bosch en haar omgeving nog nooit gezien. Verras jezelf, je familie, vrienden of collega’s!

Ballonvlucht over Noord-Brabant, vanaf Den-Bosch

Wat een belevenis, een ballonvaart over zo’n bijzonder stukje Nederland. Den-Bosch, de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, met zijn Sint-Janskathedraal. Eindhoven met zijn Evoluon en de eerste Philips Gloeilampenfabriek, de Beekse Bergen in Tilburg, de havens van Breda… Met een beetje geluk voert de wind onze luchtballon over de mooiste bezienswaardigheden. Je ziet ze zeker voorbijkomen aan de horizon!

Den Bosch is een geliefde startlocatie voor het ballonvaren. Vooral omdat de omgeving hier zo wijds en groen is. De uitgestrekte landerijen, de rivieren de Aa en de Dommel, omliggende dorpjes en steden als Vught, Rosmalen en Berlicum… Hier boven een van Nederlands zuidelijkste provincies is een ballonvaart een ware belevenis. Boek een vlucht, geniet op grote hoogte van de verrassende stilte en beleef het Brabantse land van boven.

 

Bel ons in Den Bosch: 073 808 0100

Ballonvaren in de regio Den-Bosch | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Den Bosch
de Pettelaarse Schans 1
5216 CG Den Bosch
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 073 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Den Bosch vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Den Bosch vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Den Bosch vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 22 reviews
Klantbeoordelingen regio Den Bosch
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Den Bosch?

Ballonvaart foto's Den Bosch