Weert Bel 0495 788 100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Weert

De mooiste aanbiedingen in de regio Weert

Ballonvaren over Weert, een unieke ervaring!

Ballonvaren in Weert

Een ballonvaart rond Weert is als een ontdekkingstocht boven Limburg. Vanuit de lucht beleef je de zuidelijkste provincie van Nederland intenser dan ooit tevoren. De steden, de wegen, de mensen en hun bewegingen: het is een feest voor de zintuigen in een GreetZZ heteluchtballon.

Hoewel iedereen een ballonvaart kan boeken - echt, het is zo voor geregeld! - blijft de ervaring uniek. Vooral een ballonvaart boven Limburg is een geweldige belevenis. Stap je op in Weert, dan mag je rekenen op de mooiste vergezichten. We horen het vaak van de gasten die met ons meevaren: een GreetZZ ballonvlucht boven Weert is een onvergetelijke belevenis.

Ballonvaren boven Weert: doen!

Weert wordt ook wel gezien als ‘de poort van Limburg’. Een perfecte plek om jouw ballonvaart te starten dus. Met zijn ligging aan de Peel en de Zuid-Willemsvaart vormen de stad en zijn omgeving een prachtig schouwspel. Ook hier, herkenbaar voor Limburg, zie je veel mooie religieuze gebouwen De Sint-Martinuskerk, een van de 100 belangrijkste monumenten in Nederland. Ook het Birgittinessenklooster en de Wilhelmus-Hubertus molen zal je herkennen.

Tijdens een ballonvlucht vanuit Weert ontdek je ook hoe rijk de omgeving qua natuur is. Zo grenst de stad aan natuurgebieden, waarvan een deel zich bevinden in het grenspark Kempen-Broek. Zo liggen ten noordwesten de Weerter- en Budelerbergen en ten noordoosten het Weerterbos en De Groote Peel. Veengebieden en beekdalen die vooral vanuit een luchtballon diepe indruk maken.

Bekijk Limburg vanuit een luchtballon en bezoek onze zuiderburen

Staat de wind richting het zuidoosten? Dan varen we over de landerijen bij Castert en Ellerhei richting het enorm waterrijke gebied vlak voor Roermond. Hier kronkelt de Maas langs de Oolderplas en Gerelingsplas, en kruizen snelwegen als de A2 en N280 het vele water. Een verrassend gezicht van boven of fonkelend aan de horizon.

Net zoals de vele rivieren, landerijen en wegen vrijwel naadloos overgaan in België, zo doen we dat ook regelmatig met onze GreetZZ luchtballon. Een bezoek aan de zuiderburen dus, via Stramproy en Kinrooi, het is maar hoe de wind staat. Want blaast de wind de andere kant op, dan varen we richting Valkenswaard en licht- en designstad Eindhoven. Of misschien wel dwars over de A67 naar Helmond, Deurne of Venray. De wind zal het zeggen.

Uit welke richting de wind ook komt, ballonvaren vanuit Weert is altijd een belevenis. Kies een van de vele beschikbare momenten en boek een vluch voor jou en je vrienden. Of eigenlijk: boek een belevenis bij GreetZZ Ballonvaarten!

 

Bel ons in Weert: 0495 788 100

Ballonvaren over Weert, een unieke ervaring! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Weert
Randweg West 1
6031 RS Weert
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0495 788 100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Weert vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Weert vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Weert vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 7 reviews
Klantbeoordelingen regio Weert
Klantbeoordelingen
9.5 / 10

Ballonvaren in Weert?

Ballonvaart foto's Weert