Apeldoorn Bel 055 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Apeldoorn

De mooiste aanbiedingen in de regio Apeldoorn

Ballonvlucht Apeldoorn: koninklijke ervaring!

Ballonvaren in Apeldoorn

Ballonvaart Apeldoorn: Dan denk je ongetwijfeld direct aan het uitzicht op koninklijke paleizen en royale paleistuinen. Goed gedacht! Want Apeldoorn heeft het allemaal. En het mooie is: vanuit een luchtballon zie je pas écht hoe mooi Apeldoorn en haar koninklijke gebouwen en tuinen erbij liggen!

Koninklijke ervaring bij een ballonvlucht Apeldoorn:

Paleis Het Loo, de mooie paleistuinen en stadsparken. Ze liggen letterlijk aan je voeten wanneer je een ballonvaart maakt boven en rondom Apeldoorn. 

Waait de wind richting de koninklijke gebouwen en gebieden dan staat je een ware traktatie te wachten. Stadhouder Willem III, achterkleinzoon van Willem van Oranje, kocht het aan en vanaf dat moment verbleven hier vele leden van onze koninklijke familie.

Begrijpelijk als je weet hoe mooi de omgeving van Apeldoorn en de provincie Gelderland is. Zéker wanneer je deze bekijkt vanuit een luchtballon van GreetZZ!

Ballonvaren Apeldoorn: bekijk Gelderland van boven!

De Veluwe met al haar natuurschoon, parken, akkerlanden en uitgestrekte zandvlakten. Gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug, Gelderse IJssel, Randmeren en de Rijn is dit één van de mooiste gebieden van ons land. Met een zachte oostenwind en een portie geluk vaar je er misschien zelfs overheen.

De stilte op hoogte, de rust van de natuur en het zachte geruis van de luchtballon in de wind. Een ballonvaart langs de Veluwe en over de omgeving van Apeldoorn: is uniek, dat beloven we je!

Ballonvaren boven Gelderland is behalve een koninklijke vooral ook een onvergetelijke ervaring. Die wil je delen, dat begrijpen we bij GreetZZ. Daarom hebben wij in deze prachtige provincie vele opstapplaatsen voor een ballonvaart: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen. Er is er altijd één bij jou in de buurt, zodat je samen met jouw vrienden, familie of medewerkers volop kunt genieten van een ballonvaart over Gelderland!

 

Bel ons in Apeldoorn: 055 808 0100

Ballonvlucht Apeldoorn: koninklijke ervaring! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Apeldoorn
Fortweg 60
7322 GV APELDOORN
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 055 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Apeldoorn vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Apeldoorn vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Apeldoorn vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 8 reviews
Klantbeoordelingen regio Apeldoorn
Klantbeoordelingen
9.7 / 10

Ballonvaren in Apeldoorn?

Ballonvaart foto's Apeldoorn