IJsselstein Bel 030 303 0654

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart IJsselstein

De mooiste aanbiedingen in de regio IJsselstein

Ballonvlucht IJsselstein, ontdek Utrecht!

Ballonvaren in IJsselstein

Een ballonvaart vanuit IJsselstein geeft je een andere kijk op Utrecht. Zie het als een ontdekkingstocht. Niet ter voet maar gedragen door de wind! Kies je het historische IJsselstein als startpunt van jouw ballonvlucht, maak je dan op voor oer-Hollandse ervaring. Utrecht en ballonvaren: een topcombinatie!

Een ballonvaren over Utrecht begint in IJsselstein. Waarom? Omdat je hier alles vindt wat je je maar kunt wensen. Provincie Utrecht zit vol variatie. Steden, dorpen, groen en natuur wisselen elkaar in rap tempo af. Je zal verbaasd zijn over hoe bijzonder het Utrechtse landschap er vanuit een GreetZZ heteluchtballon uitziet!

Start je ballonvaart in IJsselstein

Opstappen in IJsselstein is een goede start van jouw avontuur in de lucht. Al enkele tellen na het opstijgen herken je de toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk, de oude pandjes in het centrum, de overgebleven toren van Kasteel IJsselstein en natuurlijk molen De Windotter. Stijgen we nog iets verder dan kan het niet missen: buurstad Nieuwegein.

Nieuwegein herken je uit velen. Zéker wanneer je provincie Utrecht jouw thuishaven is. Het Sint Antonius-ziekenhuis, de Jutfasebrug en uiteraard het Lekkanaal. Kijk je nog iets verder naar de horizon dan zie je de bekendste skyline van de provincie: stad Utrecht. De Domtoren en Rabotoren pieken hoog boven de stad uit. Een bijzonder moment tijdens jouw ballonvlucht boven IJsselstein.

Ontdek Noord-Brabant vanuit een luchtballon

De andere kant op is er minstens zoveel te zien vanuit de mand van jouw GreetZZ luchtballon. Want bij Lopikerkapel steken we misschien wel rivier de Lek over. En voor je het weet varen we over Zuid- Holland of Gelderland. Meerkerk, Zijderveld, Schoonrewoerd en Leerdam. Ze liggen allemaal binnen bereik. In elk geval in zicht. Houd je ogen dus goed open.

Vergeet ook niet je camera erbij te pakken! Want voor je het weet, neemt de wind ons mee in westelijke richting. Langs Benschop en Oudewater zijn we vlakbij Gouda met rechts daarvan de Reeuwijkse Plassen, ’s-Gravenbroek en Vrijhoef.

Je leest het, een ballonvaart vanuit IJsselstein is een ware ontdekkingstocht en een feest der herkenning. Een prachtige gelegenheid om samen met je vrienden, familie, collega’s of medewerkers te beleven. Alle reden om snel een moment uit te zoeken en jouw ballonvaart bij GreetZZ te boeken. Jouw boeking is het begin van een geweldige ervaring!

 

Bel ons in IJsselstein: 030 303 0654

Ballonvlucht IJsselstein, ontdek Utrecht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart IJsselstein
Podiumweg 101
3401 BL IJsselstein
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 303 0654

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio IJsselstein vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio IJsselstein vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio IJsselstein vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio IJsselstein
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in IJsselstein?

Ballonvaart foto's IJsselstein