Cuijk Bel 0485 745 037

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Cuijk

De mooiste aanbiedingen in de regio Cuijk

Ballonvaren over Cuijk: stap in en geniet!

Ballonvaren in Cuijk

Ballonvaren en genieten beginnen in Cuijk. Op de rand van het prachtige Noord-Brabant kunnen we elke richting op, de wijde regio zal je verrassen. En vanuit een heteluchtballon valt je pas écht op hoe mooi en afwisselend de provincie is. Verruim je blik en verbreed je horizon met een GreetZZ ballonvaart vanaf Cuijk.

Aan de westoever van de Maas en op steenworp afstand van Nijmegen. Dat kan alleen maar mooie vergezichten opleveren. Mits je jouw Greetzz ballonvlucht start in Cuijk. Want boven en rond deze middeleeuwse plaats in het noordoosten van provincie Noord-Brabant is een ballonvaart een topervaring. Maak je klaar voor een feest voor je zintuigen, geniet van jouw moment in een GreetZZ heteluchtballon!

Écht ballonvaren doe je in Cuijk

Kijk naar beneden én zo ver als je kunt. Want kies je voor Cuijk als opstijgplaats voor jouw ballonvaart dan ga je veel bijzonders zien. Dat begint al tijdens het opstijgen, want Cuijk heeft een rijke historie én prachtige gebouwen. De neogotische kruisbasiliek Sint-Martinuskerk bijvoorbeeld, met zijn twee bijzonder spitse torens. En windmolen Jan van Cuijk, al net zo’n bekend punt. Ook zie je meteen hoe groen Cuijk gelegen is, want natuurgebied Zevenhutten met zijn hakhoutbosjes en akkers laten zich prachtig aanschouwen vanuit de ruime en veilige mand van jouw GreetZZ heteluchtballon.

Steeds hoger, steeds meer genieten

Het genieten stijgt met het niveau waarnaar we samen opstijgen. Drijft de wind ons in noordelijke richting? Dan laten Malden en Groesbeek zich als eerste zien. Kort of eigenlijk metéén daarop volgt Nijmegen. De middeleeuwse stad herken je gelijk aan de horizon. De Waalbrug, de Grote Kerk, delen van de route van de Nijmeegse Vierdaagse… Grote kans dat je ze voorbij ziet komen! En varen we nóg verder dan zie je wellicht Beuningen liggen, en Elst en bij helder weer zelfs Arnhem. Het kan zomaar vanaf grote hoogte én vanuit een heteluchtballon!

Noord-Brabant en ballonvaren, samen onvergetelijk!

De grens met Limburg over en nog heel even verder: de grens over bij Duitsland. Het kan wanneer de wind in oostelijke richting blaast. Kleef, Emmerik, Kalkar, ze liggen te wachten in landschap. Zakken we naar beneden, langs rivier de Maas en de grens met Limburg, dan zie je nog meer natuurschoon. En natuurlijk de grotere én kleine plaatsjes die deze regio zo typisch Zuid-Nederland maken. In het glooiende landschap volgens Heijen, Boxmeer, Bergen en Venray elkaar op. Wie weet varen we langs of óver Nationaal park De Maasduinen!

Waarheen we ook varen, het is altijd en overal genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Cuijk. Boek een ballonvlucht en zie Noord-Brabant en Limburg zoals de provincies nog nooit zag. Het meest bijzondere uitje voor jou, je familie, vrienden óf collega’s!

 

Bel ons in Cuijk: 0485 745 037

Ballonvaren over Cuijk: stap in en geniet! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Cuijk
Raamweg 10
5431 NH CUIJK
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0485 745 037

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Cuijk vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Cuijk vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Cuijk vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Cuijk
Klantbeoordelingen
8.8 / 10

Ballonvaren in Cuijk?

Ballonvaart foto's Cuijk