Meppel Bel 0522 745 076

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Meppel

De mooiste aanbiedingen in de regio Meppel

Ballonvaren rondom Meppel, een prachtig uitje!

Ballonvaren in Meppel

Denk je na over een ballonvlucht over Meppel? Wij zeggen doen! Meteen! Want hier op de grens van Drenthe en Overijssel is elke ballonvaart een avontuur. Zoveel te zien, zoveel te ontdekken, dit uitje is bij het boeken al geslaagd. GreetZZ Ballonvaarten neemt jou en je vrienden, familie of collega’s mee op ontdekking. Maak je op voor een verrassende ballonvlucht boven Noord-Nederland!

Met een luchtballon kun je alle richtingen op vanuit Meppel. De wind bepaalt waar we naartoe varen, maar hoe deze ook staat: het is altijd heerlijk ballonvaren boven Drenthe. Ook Meppel zelf is prachtig, dat ervaar je al op het moment dat de luchtballon opstijgt. Geef je ogen goed de kost, want dit wordt een uitje om nooit te vergeten!

Begin jouw ballonvaart in Meppel!

Mooi Meppel, dat hoor je bewoners van deze Drentse plaats met regelmaat zeggen. En dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Zeker tijdens het ballonvaren zie je hoe mooi Meppel is. De grachten die dwars door de stad kronkelen, het oude centrum met herkenbare Grote of Mariakerk, molen De Vlijt aan de Sluisgracht en de typische witte Watertoren.

Tijdens het opstijgen zie je ook meteen hoe deze stad en de uitgestrekte omgeving naadloos in elkaar overgaan. Groene landerijen en dorpjes wisselen elkaar af terwijl we er met onze luchtballon langzaam en in alle stilte overheen varen. Wist je overigens dat het muisstil is in de mand van een luchtballon? Die stille sensatie op grote hoogte móet je eens ervaren!

Groen geluk boven het hart van Drenthe

Terwijl we verder varen in oostelijke richting glijden we via de A28 langs De Wijk, Zuidwolde en Hoogeveen. Verderop liggen Dalen en Coevorden aan de horizon en daarachter laat bij helder weer de Duitse grens zich zien. Uitzichten en vergezichten, daar mag je op rekenen! Heeft de wind zin om ons naar het noorden mee te voeren, dan ga je minstens zoveel moois zien. En evenzoveel groen. Ruinen met zijn schaapskooi - met een beetje geluk zie je de kudde grazen.

Dwingelerveld met zijn Nationaal Park zal je verrassen. Ook Dwingeloo en Diever zijn groene parels in het oneindig mooie Drenthe. Grote stille heidevelden, bijzondere vennen en een uniek esdorpenlandschap. En er ligt meer groen en natuur te wachten, want varen we vanuit Meppel in westelijke richting dan zie je meteen Nationaal Park Weerribben-Wieden vol meren en plassen. Dit stuk natuur wordt omringd door plaatsjes en dorpjes zoals Baarlo, Zwartsluis, Wanneperveen, Blokzijl en natuurlijk het wereldberoemde Giethoorn, het Venetië van het Noorden.

Varen met een luchtballon, een topcadeau!

Je leest het - en waarschijnlijk wist je het al omdat je in deze regio woont of werkt: ballonvaren vanuit Meppel en boven Drenthe is een cadeau. Voor jezelf en zeker ook voor je partner, vrienden of familie. Of maak er een bedrijfsuitje van. Een ballonvlucht Meppel is altijd een succes, dat weten bij GreetZZ Ballonvaarten al jaren! Kies zelf een datum, een opstaplocatie en boek jullie genietmoment!

 

Bel ons in Meppel: 0522 745 076

Ballonvaren rondom Meppel, een prachtig uitje! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Meppel
Blankenstein 999
7943 PA Meppel
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0522 745 076

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Meppel vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Meppel vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Meppel vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 402 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Meppel?

Ballonvaart foto's Meppel