Wijchen Bel 024 303 0011

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Wijchen

De mooiste aanbiedingen in de regio Wijchen

Ballonvaren vanuit Wijchen, prachtig uitzicht!

Ballonvaren in Wijchen

Begin je jouw ballonvlucht in Wijchen, dan krijg je het beste van twee provincies te zien! De plaats, die al bestaat sinds de Romeinse tijd, ligt op het randje van Gelderland, tegen de grens met Noord-Brabant. De wind bepaalt dus welke provincie je van boven gaat ontdekken tijdens jouw GreetZZ ballonvaart. Misschien wel beide…

Wijchen is bijzonder van zichzelf én vanwege zijn ligging: tegen de provinciegrens en midden tussen rivieren, wegen en een variatie aan natuurgebieden. Stijgen we op in Wijchen dan zie je ongetwijfeld Kasteel van Wijchen liggen, en natuurlijk De Oude Molen uit 1799. Varen we over de stad weg dan laten recreatieplas De Berendonck en park De Groene Heuvels zich zien. Maar er is meer bijzonders te zien tijdens het ballonvaren rondom Wijchen. Alle reden om snel een ballonvaart te boeken!

Start de ballonvaart in Wijchen, beleef Gelderland!

Op kleine afstand, ten zuidoosten van Wijchen, ligt een bijzonder natuurgebied, de Overasseltse en Hatertse Vennen. Rivierduinen, vennen en bossen laten, vooral vanaf grote hoogte bekeken, een afwisselend landschap zien. Neemt de wind ons verder noordwaarts dan varen we de A73 en het Maas-Waalkanaal richting Nijmegen. Het Goffertpark, Kronenburgerpark, de Sint-Stevenskerk; punten die je zeker zal herkennen tijdens jouw ballonvaart over Gelderland.

Verlaten we Wijchen richting het noorden dan naderen we al gauw Beuningen, ook gelegen aan rivier de Waal met daarachter Oosterhout en het landelijke Elst. Eigenlijk is de hele omgeving rijk aan groen en natuur. Want varen we naar het zuidwesten en passeren we de Maas dan zweven we ineens boven het groene Noord-Brabant. Langs Aalstvoort en Berghem richting Oss, gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied De Maashorst; het grootste natuurgebied van Brabant.

Een ballonvlucht over stad en natuur, het kan in Wijchen

 Dit is een bijzondere ontdekkingstocht. Vanaf het moment dat je opstijgt totdat je weer met beide benen op de grond staat. Waar je landt, is overigens een verrassing. Natuurlijk zij we bij GreetZZ Ballonvaarten goed voorbereid en weten we precies hoe de wind staat, maar de exacte landingsplek blijft altijd een verrassing. Ga dus voor een spannende belevenis, maak een ballonvlucht over Gelderland en stap op in Wijchen.

 

Bel ons in Wijchen: 024 303 0011

Ballonvaren vanuit Wijchen, prachtig uitzicht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Wijchen
Kasteellaan 9
6602 DA Wijchen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 024 303 0011

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Wijchen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Wijchen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Wijchen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Wijchen
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Wijchen?

Ballonvaart foto's Wijchen