Valkenburg Bel 043 303 0005

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Valkenburg

De mooiste aanbiedingen in de regio Valkenburg

Ballonvaren boven Valkenburg? Uniek uitje!

Ballonvaren in Valkenburg

Het Limburgse land ontdek je het best vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Glooiende landschappen, natuur en groen zover als je kunt kijken én de mooiste dorpjes en steden. Zoals Valkenburg, een van Limburgs grootste schatten. Boek een ballonvaart rondom Valkenburg en verken een bijzonder stukje Nederland vanaf grote hoogte!

Ballonvaren en Valkenburg, het is een fantastische combinatie. Want hoe heb je een beter en breder zicht op Zuid-Limburg dan vanuit een heteluchtballon? Gun jezelf de mooiste uitzichten en trakteer je familie of vrienden op de meest indrukwekkende vergezichten. Stap in de veilige en comfortabele mand van een GreetZZ heteluchtballon en ontmoet Limburg!

Jouw ballonvlucht over Valkenburg begint hier!

Beleef het vanuit de lucht: Valkenburg aan de Geul, gelegen in het Zuid-Limburgse. Het kleine middeleeuwse centrum is een prachtig gezicht wanneer je er in een rustige gang overheen vaart. De Wilhelminatoren, de kabelbaan, de mergelgrotten. En om de stad heen het Geulpark, het prachtige Geuldal en de Cauberg, geliefd bij wielersporters. Oh, en natuurlijk het bekende kuuroord Thermae 2000. Alleen vanuit een heteluchtballon kun je dit beroemde stukje Limburg op zo’n relaxte manier ervaren.

Zuid-Limburg leent zich perfect voor een ballonvaart. De vele dorpjes en de enorme hoeveelheid groen en natuur. De landschappen glooien langzaam onder je door, terwijl er in elke windrichting iets mooi ligt te wachten. Zakken we in zuidelijke richting dan passeren we Sibbe, Scheulder, Margraten en kijken we zo over de Belgische grens bij onze zuiderburen.

Ook in westelijke richting staat je wat prachtigs te wachten. De natuur hier is overweldigend. De riviertjes Geul en Gulp slingeren tussen de glooiingen door, terwijl we langs Sint Gerlach en Meerssen varen. En kijk je vooruit dan zie je Maastricht al gloren aan de horizon. De stad aan rivier de Maas, met zijn Sint Janskerk, Sint Servaas- en Onze Lieve Vrouwe basiliek. Een skyline waar wat te zien valt!

Ballonvaren boven Valkenburg, ultiem genieten!

Eigenlijk maakt het voor een ballonvaart in Zuid-Limburg niet uit waar we heen varen, elke richting is eindeloos mooi. Schinnen, Hoensbroek en De Brunsummerheide in noordelijke richting, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en zelfs een stukje Duitsland wanneer we richting het oosten varen. Je gaat het zien en beleven wanneer je een ballonvaart boekt vanuit Valkenburg! Boeken, instappen en genieten!

 

Bel ons in Valkenburg: 043 303 0005

Ballonvaren boven Valkenburg? Uniek uitje! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Valkenburg
Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 043 303 0005

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Valkenburg vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Valkenburg vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Valkenburg vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Valkenburg
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Valkenburg?

Ballonvaart foto's Valkenburg