Deventer Bel 0570 745 009

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Deventer

De mooiste aanbiedingen in de regio Deventer

Ballonvaren Deventer, uitzicht over Overijssel

Ballonvaren in Deventer

Een ballonvlucht Deventer vergeet je niet snel. Misschien zelfs wel nooit! Stap je op in de Hanzestad aan rivier de IJssel, dan vaar je over een gebied vol historie, natuur en ontelbare herkenningspunten. Plekken die je voor altijd anders gaat zien als je ze eens vanuit een luchtballon van GreetZZ hebt bekeken.

Ballonvaren over Deventer, ervaar een regio vol geschiedenis. Dat is een onvergetelijk cadeau aan jezelf, je vrienden of je collega’s. Met wie je het ook beleeft, een ballonvaart over dit stukje Overijssel is altijd uniek. De middeleeuwse straatjes van het oude stadscentrum, de IJssel die pal langs het centrum stroomt, de natuurgebieden rondom de stad: Salland, de IJsselvallei en iets verderop de Achterhoek. Ballonvaren over Overijssel is genieten op z’n puurst!

Jouw GreetZZ avontuur begint in Overijssel! Ballonvlucht Deventer.

Het gedroomde beginpunt van jouw ballonvaart. Geniet van de eeuwenoude Hanzestad omringd door Apeldoorn, de Sallandse Heuvelrug, Zutphen en landelijke dorpjes als Wilp en Twello. Je vaart eroverheen of ziet het allemaal liggen aan de horizon. De wind bepaalt welke kant we op varen en wat je onder je door ziet glijden. Een feest van prikkels voor je ogen, een oase van rust en stilte voor je oren. Ballonvaren is genieten met al je zintuigen.

De rijke historie van Overijssel ervaar je tijdens een ballonvaart Deventer.

Stap in de ruime, luxe mand van onze GreetZZ luchtballon en je weet dat je een bijzondere tijd tegemoet vaart. Vanuit de stad glijden we stilletjes over natuurgebieden vol bossen en heidevelden. Je zweeft over landgoederen, weteringen en over de uiterwaarden van rivier de IJssel. Wellicht varen we richting Diepenveen of juist de andere kant op richting Zutphen met haar meer dan 450 rijksmonumenten, zoals de Walburgiskerk en de Broederenkerk. En het kan maar zo zijn dat we wind ons richting Nationaal Park De Hoge Veluwe voert.

Ballonvaren en Nederland: de perfecte combinatie

Ballonvaren in midden Nederland is ronduit bijzonder. Dat voel je vanaf het moment dat je opstapt in Deventer - of misschien kies je wel voor Arnhem of Amersfoort… Ook dat zijn perfecte plaatsen om het hart van Nederland vanuit een luchtballon te verkennen. Eén ding is zeker: Deventer, Overijssel, Nederland… Ons land is prachtig vanuit de ruime mand van een GreetZZ heteluchtballon!

 

Bel ons in Deventer: 0570 745 009

Ballonvaren Deventer, uitzicht over Overijssel  | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Deventer
Roland Holstlaan 2
7414 KA Deventer
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0570 745 009

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Deventer vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Deventer vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Deventer vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Deventer
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Deventer?

Ballonvaart foto's Deventer