Gorinchem Bel 0183 788 102

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Gorinchem

De mooiste aanbiedingen in de regio Gorinchem

Ballonvaart Gorinchem, stijg overal boven uit!

Ballonvaren in Gorinchem

Een ballonvaart Gorinchem blijft je lang bij, dat weten we zeker! Veel GreetZZ Ballonvaarten starten vanuit Gorinchem. Omdat onze gasten er zo graag opstijgen én omdat de omgeving van Zuid-Holland zo enorm veelzijdig is. Ervaar de randstad van boven!

Zodra de luchtballon opstijgt vanuit Gorinchem weet je het: deze ballonvaart over Zuid-Holland wordt bijzonder. En dat klopt! Want Gorinchem - misschien ken je de stad beter als Gorkum - is prachtig van boven. De ligging aan rivieren de Linge en de Boven Merwede, de rijksweg A15, de Betuweroute, de Merwedebrug… Gorkum is een lust voor het oog, zeker wanneer je de stad bekijkt en beleeft vanuit een GreetZZ heteluchtballon.

Ballonvlucht Gorinchem ontdek de historie van boven!

Tijdens een ballonvaart vanuit Gorkum zie je dat deze vestingstad een rijk verleden heeft. Het is nog altijd goed zichtbaar, juist vanaf grote hoogte. De vestingwallen in het centrum, de Grote Kerk, het Tolhuis en de havens: ze vertellen allen iets over de geschiedenis van Gorkum en haar omgeving.

Ook het vele water in de omgeving is een bijzonder gezicht vanuit een luchtballon. Het kan maar zo zijn dat de wind onze ballon via rivier de Boven Merwede richting Nationaal park De Biesbosch voert. Misschien wel één van de bekendste natuurgebieden in Nederland. Rijk aan rivieren, meren, groen en bijzondere vogelsoorten. Uniek om te bekijken vanuit de grote, veilige mand onder de GreetZZ heteluchtballon.

Boek een bijzondere ballonvlucht over Gorinchem bij GreetZZ ballonvaarten.

Ballonvaren over Zuid-Holland is altijd een unieke ervaring. Naast groen en natuur is de Randstad rijk aan steden, wegen en gebouwen. Prachtig om het stadsleven op deze manier te bekijken. Onder raast de wereld, boven in de lucht is het stil. Aan de horizon zie je wereldstad Rotterdam en zijn spinnenweb van havens en bruggen. Of wellicht varen we in noordelijke richting en zie Nieuwegein en Utrecht liggen. Uit welke richting de wind ook komt, ballonvaren vanuit Gorinchem is altijd een feest. Kies een van de vele momenten en boek een vlucht. Of eigenlijk: boek een belevenis bij GreetZZ Ballonvaarten!

 

Bel ons in Gorinchem: 0183 788 102

Ballonvaart Gorinchem, stijg overal boven uit! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Gorinchem
Buiten de Waterpoort 1
4201 CS Gorinchem
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0183 788 102

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Gorinchem vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Gorinchem vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Gorinchem vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 4 reviews
Klantbeoordelingen regio Gorinchem
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Gorinchem?

Ballonvaart foto's Gorinchem