Leiden Bel 071 303 1273

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Leiden

De mooiste aanbiedingen in de regio Leiden

Ballonvaren Leiden: opstijgen en genieten

Ballonvaren in Leiden

Jouw ballonvaart begint in Leiden. Dit stukje Randstad laat zich van haar beste kant zien wanneer je er overheen vaart. Kijken en genieten dus vanuit de gezellige, stevige mand onder onze grote GreetZZ heteluchtballon. Verken Zuid-Holland van boven en ontdek hoe veelzijdig Leiden en omgeving is!

Laat jezelf meevoeren door de wind en zie hoe mooi Leiden is. Deze stad heeft een lange geschiedenis en dat zie je meteen. De oude binnenstad met zijn typische vorm, zijn grachten en vele monumentale gebouwen. De Hooglandse Kerk torent hoog boven het centrum uit. Ook de Marekerk en Hartebrugkerk zijn bekende en herkenbare punten. En wat te denken van de Burcht van Leiden, midden in de stad gelegen, op het punt waar de twee armen van Rivier de Rijn samenvloeien. Een indrukwekkend gezicht op de geschiedenis tijdens het ballonvaren over Leiden!

Begin je ballonvlucht in Leiden 

Ook buiten de grenzen van de stad wachten mooie plaatjes. Zoals richting het westen. De kustlijn sprankelt aan de horizon. De wereld lijkt oneindig groot wanneer je in de verte tuurt. En dan de bekende plaatsen en dorpen die Leiden omringen: Oegstgeest, Wassenaar, Zoeterwoude en Leiderdorp. Vooral wanneer je zelf uit deze regio komt, zal jouw ballonvlucht vanuit Leiden een feest der herkenning zijn!

Neemt de wind ons tijdens onze ballonvlucht mee richting het zuiden dan zie je ongetwijfeld Zoetermeer aan de horizon. En wat te denken van de skyline van Den Haag? De Babylon toren, de Hoftoren en de 153 meter hoge Zendmast… Je herkent ze geheid! En laten we Waddinxveen en Alphen aan den Rijn niet vergeten. Ook die zal je zien wanneer we in zuidoostelijke richting varen. Het enige wat jij hoeft te doen is kijken en genieten.

Beleef Zuid-Holland van boven, boek een ballonvaart Leiden!

Wat Leiden als opstapplaats voor jouw ballonvlucht extra bijzonder maakt is de ligging. Want naast alle steden grenst de stad aan de zuidoostkant via polderpark Cronesteyn - let ook vooral op het prachtige Kasteel Cronesteyn - aan het bekende Groene Hart. Groen en natuur dus. Vele uitgestrekte kilometers aan landerijen, meren, plassen en bossen. Hier vaart onze heteluchtballon over de ware lappendeken die het Groene Hart is. Veenweidegebieden, dijken, landgoederen en oeverwallen vol groen en leven. Een cadeau voor je ogen.

Naast een cadeau voor je ogen is in ballonvaart over Zuid-Holland vooral ook een geschenk voor jezelf. En voor je vrienden, familie en collega’s. Een ballonvlucht tijdens een familiedag? Goed idee! Ballonvaren als bedrijfsuitje of ter afsluiting van jullie teamdag? Perfect! Kies dus een datum die jullie past, boek die vlucht en ga op ontdekking in de lucht. GreetZZ Ballonvaarten neemt je mee!

 

Bel ons in Leiden: 071 303 1273

Ballonvaren Leiden: opstijgen en genieten | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Leiden
Houtlaan 101
2334 CK Leiden
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 071 303 1273

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Leiden vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Leiden vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Leiden vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Leiden?

Ballonvaart foto's Leiden