Alkmaar Bel 072 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Alkmaar

De mooiste aanbiedingen in de regio Alkmaar

Onvergetelijke ballonvaart vanuit Alkmaar!

Ballonvaren in Alkmaar

Alkmaar en ballonvaren? Een mooi idee en vooral ook een mooi avontuur. Hier op de kop van Noord-Holland is ballonvaren een uitdaging. Omringd door water en vlakbij de grootste steden van de Randstad is altijd wat de beleven. Zéker wanneer je alles vanuit een heteluchtballon bekijkt!

Alkmaar heeft een unieke ligging. Op een even herkenbaar als smal deel van Nederland, tussen de Noordzee, het Markermeer en het IJsselmeer en op iets meer dan steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam. Een prachtig gebied voor een ballonvaart. Door de ligging kan het zijn dat de ballonvaart wat korter duurt dan je wellicht zou willen of hopen. We hebben te maken met de vliegroutes van schiphol, soms met de oosterwind die ons teveel richting zee stuurt in plaats van ballonvaren over Alkmaar.

Gelukkig zijn er nog véél meer geweldige opstapplaatsen in de buurt van Alkmaar, voor een langere en onvergetelijke ballonvaart!

Alkmaar vanuit een luchtballon: een ware belevenis

Ooit gedacht aan een ballonvaart vanuit Amersfoort? Hier vind je een van de mooist gelegen gebieden om te bekijken en beleven vanuit een heteluchtballon. Tussen Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist en Veenendaal ligt namelijk de Utrechtse Heuvelrug. Staat de wind een beetje gunstig dan ga je iets zien wat je niet snel zal vergeten, nooit waarschijnlijk. Dit natuurgebied lijkt te zijn gemaakt om te bekijken vanaf grote hoogte. Landgoederen, kronkelende rivieren, kastelen, eeuwenoude bossen en uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen. De mooiste lappendeken die je ooit zal zien!

Varen we meer richting Amsterdam dan zie je Kortenhoef al snel liggen met daarachter alweer een bekend gebied: de Loosdrechtse Plassen, een groots watersport- en natuurgebied vol unieke vogels en bebossing. Wil je écht eens iets anders? Kies dan een opstapplaats in Friesland! Vanuit Alkmaar rij je via Wieringerwerf zo de Afsluitdijk op. Voor je het weet zit je in Bolsward of Sneek. Prachtige opstapplaatsen voor een ballonvaart die jij en je vrienden of collega’s lang zullen heugen!

Onvergetelijk, jouw GreetZZ ballonvaart!

Waar je ook opstapt, GreetZZ heeft altijd verrassingen in petto. Laat de wind bepalen waar het avontuur gaat plaatsvinden. En laat je verrassen door de betoverende uitzichten en vergezichten vanuit onze grote, stevige manden. Kies voor een bijzondere ervaring op grote hoogte: boek een ballonvlucht in Alkmaar, Amersfoort of misschien wel Sneek. Nederland is overal adembenemend mooi, zéker vanuit de lucht! Bovendien is er altijd een moment dat aansluit op jouw agenda. Daar zorgen we voor bij GreetZZ ballonvaarten.

 

Bel ons in Alkmaar: 072 808 0100

Onvergetelijke ballonvaart vanuit Alkmaar! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Alkmaar
Stadionweg 1
1812 AZ ALKMAAR
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 072 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Alkmaar vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Alkmaar vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Alkmaar vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 402 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Alkmaar?

Ballonvaart foto's Alkmaar