Enschede Bel 053 808 0102

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Winterswijk

De mooiste aanbiedingen in de regio Winterswijk

Ballonvaart Winterswijk

Ballonvaren in Winterswijk

Winterswijk is een dorp en gemeente in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. In de gemeente wonen 29.150 mensen. Hiervan wonen er 23.700 in de plaats Winterswijk.
Woon je in Winterswijk en wil je Ballonvaren? of ben je op zoek naar een leuk Cadeau voor een inwoner van Winterswijk? Zoek niet verder! Welkom bij GreetZZ.

Om jouw veiligheid te kunnen garanderen, is op alle GreetZZ ballonvaarten de Europese JAR-FCL, en Basic Operation Manual van toepassing. Tevens voldoet GreetZZ aan de door EASA (Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart) gestelde eisen.

GreetZZ Ballonvaarten is verbonden met:

 • Easa European Aviation Safety Agency
 • KNVVL Koninklijke Vereniging Van Luchtvarenden
 • Profballon
 • KBBF
 • BBAC British Balloon and Airship Club
 • KBBF Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie
 • Erkend ballon piloot
 • Nationale Ballonvaart Bon een partnerschap van meerdere ballonvaart bedrijven
 • VVV verkooppunten van onze tickets
 • VNG (Opstijgvergunning conform de Vereniging van Nederlandse Gemeenten)
 • Nederlandse luchtvaart poule
 • Allianz insurance

Exploitatievergunning

Wij bezitten een exploitatievergunning Ballonnen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat/Divisie Luchtvaart, met het nummer DL/OV/ NL-135/5. Deze vergunning staat voor de kwaliteit en veiligheid die GreetZZ je biedt.

Materiaal van superieure kwaliteit

De kwaliteit van ons materiaal en de uitgevoerde vluchten wordt strikt bewaakt. Al het materiaal wordt periodiek gekeurd en voor aanvang van iedere vlucht aan een grondige inspectie onderworpen. Je veiligheid is gegarandeerd. Na alle controles worden aan ons jaarlijks het Bewijs van Luchtwaardigheid (BVL) en de Vergunning tot Vluchtuitvoering toegekend. (DL/OV/NL-135/5)

Gecertificeerde ballonpiloten

GreetZZ Ballonvaarten werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde ballonpiloten met de juiste opleiding (erkend door de Nederlandse, Belgische en Europese overheid). Al onze piloten worden periodiek gecheckt, daardoor is ballonvaren met GreetZZ niet alleen leuker, maar ook veiliger!

Zeer ervaren crewmembers

GreetZZ crewmembers hebben kennis van de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals brandveiligheid, vervoer van gevaarlijke stoffen, EHBO, communicatie, off road rijden, gastvrijheid en catering. De GreetZZ crew volgt regelmatig interne trainingen zodat jouw ballonvaart vlekkeloos verloopt.

Altijd actuele weersinformatie

GreetZZ heeft een directe verbinding met meteorologen van het KNMI die gespecialiseerd zijn in de weersvoorspellingen voor de ballonvaart. Zelfs tijdens de vlucht met een van onze ballons zijn de actuele radarbeelden online in ons hoofdkantoor aanwezig, zodat we onverwachte zaken direct aan onze teams kunnen doorgeven.

Strikte limieten

Om jouw veiligheid te kunnen garanderen hanteert GreetZZ zeer strenge normen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wij opereren. Als een ballonvaart onverhoopt niet door mocht gaan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid.

 

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Enschede vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Enschede vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Enschede vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

 • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
 • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
 • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
 • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
 • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Winterswijk
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Winterswijk?

Ballonvaart foto's Winterswijk