Leeuwarden Bel 058 303 0116

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Leeuwarden

De mooiste aanbiedingen in de regio Leeuwarden

Ballonvaren Leeuwarden, zicht op Friesland

Ballonvaren in Leeuwarden

Een ballonvaart vanuit Leeuwarden is een onvergetelijke ervaring. Dat beloven we je. Het hart van het meest noordelijke deel van Nederland staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen én om z’n schoonheid. Friesland heeft het. En meer. Daar kom je zéker achter tijdens jouw ballonvlucht hier boven Noord-Nederland.

Ontdek Leeuwarden tijdens het ballonvaren. En natuurlijk alle grote plaatsen en kleine dorpjes er omheen. Deze regio is groener dan groen en mooier en dan mooi. Jelsum, Marsum en Wirdum, Franeker, Sneek en Drachten… Je kent de plaatsen van naam en misschien wel als je broekzak, maar heb je Friesland ooit van boven bekeken? Dit is je kans! Boek een ballonvaart bij GreetZZ en neem je vrienden of medewerkers mee op een unieke ballonvlucht!

GreetZZ ballonvluchten in Leeuwarden, grenzeloos genieten!

Opstijgen met een luchtballon vanuit Leeuwarden, dat is een goede keuze! Deze plaats leent zich namelijk uitstekend voor een avontuur op grote hoogte. Er is zóveel te zien vanaf boven: de Voorstreek met op steenworp afstand de Sint-Bonifatiuskerk, de bekende Waag, de grachten in de binnenstad, het Harinxmakanaal: met een beetje geluk zie je het allemaal voorbijkomen.

We zeiden het al: Friesland heeft het. Heel veel zelfs. De tientallen dorpjes rondom de stad staan garant voor prachtige uitzichten én herkenning. Richting het westen passeren we Deinum, Dronryp en verderop Franeker. Gaan we noordwaarts dan komen we via Jelsum bij Stiens en van daaruit zie je al gauw Holwerd aan de horizon, waar de veerboten richting Ameland varen. De Waddenzee schittert je tegemoet aan de skyline.

Jouw ballonvaart in Friesland start in Leeuwarden

Neemt de wind ons mee in een heel andere richting, naar het zuidoosten, dan wacht je een andere verrassing. Een natuurlijke lappendeken tussen de groene landerijen: Nationaal Park de Alde Feanen. Van grote open meren tot beschutte moerasbossen en bloemrijke natte grasland waar ontelbare moeras- en weidevogels leven en broeden. Dit is één van de mooiste moerasgebieden van Noordwest Europa. Ogen open dus tijdens jouw ballonvlucht boven dit unieke stukje Friesland.

Kijk op Leeuwarden, zicht op Heerenveen

Natuurlijk is er meer te zien! Eigenlijk maakt het niet uit hoe de wind staat, want heel Friesland is beeldschoon. Welke richting je ook uitkijkt vanuit de mand van jouw GreetZZ heteluchtballon. Drachten, Sneek, Joure en uiteraard Heerenveen, de hoofdplaats van de provincie. Het bekende Thialf stadion, Molen Welgelegen, misschien ontdek je zelfs het topje van de Heilige Geestkerk of de bovenste verdiepingen van de hoge Muntsflats.

Laat je meenemen door de wind en laat je verrassen door de betoverende uitzichten vanuit onze indrukwekkende GreetZZ luchtballon. Ontdek Leeuwarden vanaf boven en beleef Friesland vanaf grote hoogte. Boek een vlucht - of eigenlijk een belevenis - en geniet van jouw ballonvlucht over Leeuwarden.

 

Bel ons in Leeuwarden: 058 303 0116

Ballonvaren Leeuwarden, zicht op Friesland | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Leeuwarden
Noarder Stienplaat 101
8939 DA Leeuwarden
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 058 303 0116

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Leeuwarden vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Leeuwarden vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Leeuwarden vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Leeuwarden
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Leeuwarden?

Ballonvaart foto's Leeuwarden