Dordrecht Bel 078 808 0102

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Dordrecht

De mooiste aanbiedingen in de regio Dordrecht

Ballonvaren Dordrecht, Zuid-Holland van boven!

Ballonvaren in Dordrecht

Een unieke beleving van stad en natuur, dat is ballonvaren rondom Dordrecht. In dit stukje Zuid-Holland zie je Nederland op z’n mooist. Overweldigende natuur en uitgestrekte landschappen gaan naadloos over in stadse wijken en stedelijke vergezichten. Een ballonvaart vanuit Dordrecht vergeet je niet!

In Dordrecht, of Dordt zoals de bewoners de stad zelf noemen, valt veel te zien en beleven. Zeker vanuit een heteluchtballon! Vanaf grote hoogte zie je pas écht hoe bijzonder Dordrecht gelegen is. Bij deze stad komen drie rivieren samen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Het bekendste drierivierenpunt van Nederland is het drukste waterknooppunt van heel Europa. Veel beweging op het water dus, een spannend gezicht vanuit de lucht!

Dordrecht en ballonvaren: samen het perfecte uitje!

Het drierivierenpunt scheidt drie steden van elkaar: Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Buren die meer gemeen hebben dan alleen de laatste letters van hun naam. De steden zijn gebouwd richting het water. Ook dat kun je goed zien tijdens jouw GreetZZ ballonvlucht vanuit Dordrecht.

Wat je ook zal opvallen, zijn de natuurgebieden die aan de stad grenzen. Ten oosten zie je de Sliedrechtse Biesbosch en onder Dordrecht ligt de Dordtse Biesbosch. Samen vormen de gebieden de Hollandse Biesbosch, waar ook Nationaal Park De Biesbosch ligt. Het bekende natuur- en recreatiegebied waar kreken, wilgenvloedbossen en zoetwatergetijden elkaar afwisselen. Vanuit de mand van een luchtballon ziet dat eruit als een prachtige natuurlijke lappendeken.

Jouw ballonvaart over Zuid-Holland: onvergetelijk!

Naast natuur ga je nog veel meer zien en ervaren tijdens jouw ballonvaart over Zuid-Holland. Het ligt er aan hoe de wind staat, want die bepaalt waarheen we varen, maar een belevenis wordt het zeker. De skyline van Rotterdam met zijn Euromast en hoge gebouwen is een prachtig gezicht. Net als de Oude Maas en plaatsen als Ridderkerk, Krimpen aan de Lek en Hendrik-Ido-Ambacht. De ligging van Dordrecht maakt ballonvaren in de Randstad voor iedereen bereikbaar. Want waar in de regio je ook vandaan komt, je bent er zo!

 Laat je betoveren door het Zuid-Hollandse landschap. Boek een GreetZZ ballonvaart rond Dordrecht, stap in en geniet!

 

Bel ons in Dordrecht: 078 808 0102

Ballonvaren Dordrecht, Zuid-Holland van boven! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Dordrecht
Laan van Kopenhagen 100
3317 DM Dordrecht
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 078 808 0102

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Dordrecht vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Dordrecht vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Dordrecht vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 7 reviews
Klantbeoordelingen regio Dordrecht
Klantbeoordelingen
9.7 / 10

Ballonvaren in Dordrecht?

Ballonvaart foto's Dordrecht