Utrecht Bel 030 310 0044

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Utrecht

De mooiste aanbiedingen in de regio Utrecht

Ballonvaart Utrecht. Ontdek stad & natuur

Ballonvaren in Utrecht

Ballonvaart Utrecht met GreetZZ ballonvaarten over de regio Utrecht. Het is misschien wel het spannendste cadeau dat je jezelf en je vrienden, collega’s of medewerkers kunt geven. In elk geval een cadeau dat iedereen zich lang zal herinneren. Boek een ballonvaart en ontdek Utrecht van boven.

Ballonvaren over hartje Randstad, dat is een geweldige ervaring. Want stad en provincie Utrecht hebben veel te bieden. Dat zie pas écht vanaf grote hoogte. De vierde stad van Nederland ligt midden tussen bekende plaatsen en prachtige rivieren en natuurgebieden. Nieuwegein, De Bilt, Houten, Maarssen. Rivier de Lek en de Loosdrechtse Plassen. En vlakbij de Utrechtse Heuvelrug… Maak je op voor een vaart vol bijzondere contrasten.

Start je ballonvlucht in Utrecht en ervaar de stad op haar mooist! 

Waar je ook opstapt en opstijgt rondom Utrecht, de skyline zit vol gebouwen die je meteen herkent. Natuurlijk de gotische Domtoren en de Buurkerk, het splinternieuwe Utrecht Centraal Station, de toren van het hoofdkantoor van Rabobank Nederland. En als het weer goed is en je kijkt goed, zie je misschien zelfs de Utrechtse grachten kronkelen.

De omgeving van Utrecht is al net zo boeiend. Neemt de wind ons mee naar het westen dan varen we over of langs Leidsche Rijn en via de groene weilanden langs Harmelen en richting Woerden. De bewegingen van het verkeer op de drukke A12 zijn bijzonder om te zien vanuit onze luchtballon.

Net zo’n uniek moment beleef je als de wind ons de andere kant op laat varen: richting het oosten. Want hier wacht je een groots en groen gebied: de Utrechtse Heuvelrug. Langs Bunnik, Houten of Zeist, hoe we ook varen, de contouren van het natuurgebied verschijnen hoe dan ook aan de horizon. Misschien zie je Huis Ter Heide liggen en voormalig vliegbasis Soesterberg. Of de Pyramide van Austerlitz, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

Ballonvaren Utrecht : de mooiste ervaring op hoogte

Stad en natuur ontmoeten elkaar in provincie Utrecht. En jij kan er getuige van zijn vanuit de grote en veilige mand van onze GreetZZ heteluchtballon. Rondom Utrecht liggen de mooiste opstapplaatsen voor jouw ballonvaart. Waar je ook opstapt, je gaat genieten van prachtige uitzichten en vergezichten. Boek nu een GreetZZ ballonvaart en geniet samen met je vrienden van een ervaring van niveau. Of eigenlijk: op niveau!

 

Bel ons in Utrecht: 030 310 0044

Ballonvaart Utrecht. Ontdek stad & natuur | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Utrecht
Europalaan 55
3526 KP Utrecht
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 310 0044

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Utrecht vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Utrecht vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Utrecht vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 10 reviews
Klantbeoordelingen regio Utrecht
Klantbeoordelingen
9.2 / 10

Ballonvaren in Utrecht?

Ballonvaart foto's Utrecht