Vianen Bel 0347 745 003

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Vianen

De mooiste aanbiedingen in de regio Vianen

Ballonvaren in Vianen, uitkijken over Utrecht

Ballonvaren in Vianen

Een ballonvaart boven provincie Utrecht? Dan maak je een geweldige start in Vianen. Deze plaats in het onderste deel van de provincie staat voor verrassende vergezichten en eindeloze uitzichten. Neem je vrienden mee, trakteer je colllega’s op een uitje of maak een fantastische herinnering met je familie: boek een ballonvaart bij GreetZZ Ballonvaarten en beleef Utrecht van boven! 

Ontdek Vianen en omgeving eens vanuit een heteluchtballon. Zo zie je deze eeuwenoude stad eens op een heel andere manier. In vogelvluchtperspectief, oftewel: van boven. Vanuit de mand van een luchtballon zie je de wereld heel anders. 

Heb je de vijftiende-eeuwse Lekpoort wel eens van grote hoogte bekeken? De middeleeuwse stadsmuur en Grote Kerk? Of de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopnemingkerk en het Stadhuis? Alleen het opstijgen vanuit Vianen is een lust voorzet oog. En dat is nog maar het begin van jouw ballonvaart met GreetZZ… 

Ballonvaren boven Utrecht? Stap op in Vianen! 

Opstijgen is genieten, want bij elke meter omhoog zie je meer en beleef je meer. Kijk in noordelijke richting en je ziet de twee bekendste steden van de provincie: Nieuwegein met zijn Oude Sluis en de Oudegeinse Molen. En natuurlijk Utrecht, de stad met een van de bekendste skylines van Nederland. De Dom zie je ongetwijfeld, de Rabotoren en de Inktpot. Hier kijk je recht in het hart van de provincie Utrecht. 

We varen rustig verder, in noordoostelijke richting. Neemt de wind ons mee deze kant op, dan is dat een waar cadeau. Want hier ligt een van Nederlands mooiste natuurgebieden: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, bron van natuur en cultuur. Hier zie je een ware lappendeken aan natuur voorbijglijden: bossen en uiterwaarden, heidevelden en heuvels. Alle tinten groen, helder paars en plassen en beekjes in alle kleuren blauw. En dat omringd door bekende steden als Wijk bij Duurstede, Zeist, Bunnik, Amerongen en Woudenberg. Een ballonvaart over dit stukje Nederland blijft je lang bij! 

GreetZZ Ballonvaarten, grenzeloos genieten!

Of een ballonvaart vanuit Vianen de moeite waard is wanneer de wind naar het westen staat? Absoluut! Dubbel en dwars! De letterlijk schitterende Lek is een fijn kompas in het landschap. Het water stroomt met ons mee richting Lopik, Ameid, Nieuwpoort en Schoonhoven. Kijk naar beneden en vooral ook naar de horizon want daar ligt alweer en bekende stad. Gouda, als een poortwachter naar de Randstad. De Waag, de Sint-Janskerk, met een beetje helder weer zie je ze liggen. Dat geldt ook voor Rotterdam, die wereldstad ligt verderop te pronken aan de skyline. De Euromast raakt bijna de wolken… 

Hoe de wind ook staat, jouw ballonvaart boven Utrecht en Zuid-Holland is een ware belevenis. Laat je verrassen door het betoverende uitzicht vanuit een GreetZZ luchtballon. Neem je vrienden, familie, collega’s of medewerkers mee voor een onvergetelijke ervaring. Boek een vlucht en geniet!

 

Bel ons in Vianen: 0347 745 003

Ballonvaren in Vianen, uitkijken over Utrecht | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Vianen
Prins Bernhardstraat 76
4132 XE Vianen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0347 745 003

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Vianen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Vianen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Vianen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 3 reviews
Klantbeoordelingen regio Vianen
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Vianen?

Ballonvaart foto's Vianen