Sittard Bel 046 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Sittard

De mooiste aanbiedingen in de regio Sittard

Ballonvaren Sittard. Stap in en geniet!

Ballonvaren in Sittard

Sittard en ballonvaren. Een droom van een combinatie, want zo’n fijne stad in het zuidelijkste puntje van Limburg, die wil je wel eens van bovenaf bekijken. GreetZZ Ballonvaarten neemt je mee, samen met jouw geliefde, familie, vrienden of collega’s! Boek je een ballonvlucht boven Sittard, dan boek je een onvergetelijke herinnering!

Tijdens een ballonvaart beleef je Sittard en omgeving op geheel nieuwe wijze. Een van de oudste plaatsen van Nederland ligt op in het gebied tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland. Een prachtig stukje Nederland waar zoveel te zien is dat je ogen tekort komt. Geniet dus met volle teugen van een GreetZZ ballonvaart vanuit Sittard!

Ballonvaren over Sittard, Brunssum of Landgraaf

Sittard is Limburg op z’n puurst. Met zijn eeuwenoude kern, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, het Dominicanenklooster, het Mariapark en natuurlijk het omringende typisch Limburgse landschap. Een ballonvlucht boven Sittard laat je met een heel ander oog naar de omgeving kijken, zoals je Limburg nog niet eerder zag, dat beloven we je.

Varen we Sittard uit in zuidelijke richting dan komen we de mooiste dorpjes, steden, bossen en landerijen tegen. Geleen ligt natuurlijk op steenworp afstand, net als Schinnen, Brunssum en Schinveld dat bijna de Duitse grens raakt. Wellicht varen we eroverheen, want ook Sittard zelfs ligt tegen de grens. Over het glooiende landschap is vast en zeker de Brunssummerheide te zien en wellicht Landgraaf. Misschien varen we over Hoensbroek met het gelijknamige kasteel.

Beleef Limburg van boven

Tijdens een ballonvaart is het genieten van waar we zoal overheen varen. Het loont ook om lekker in de verte te staren, richting de horizon. Want juist hier kan het zomaar zijn dat je vliegtuigen ziet landen of vertrekken vanaf Maastricht-Airport. En misschien zie je Maastricht fonkelen aan de horizon. En wat te denken van Valkenburg, ook een op en top Limburgse bezienswaardigheid én een bekende opstapplaats van GreetZZ Ballonvaarten.

Kies voor een bijzondere ervaring op grote hoogte: boek een ballonvaart in Sittard. Er is altijd een moment dat aansluit op jouw agenda. Daar zorgen we voor bij GreetZZ ballonvaarten.

 

Bel ons in Sittard: 046 808 0100

Ballonvaren Sittard. Stap in en geniet! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Sittard
Haspelsestraat 41
6131 CV Sittard
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 046 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Sittard vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Sittard vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Sittard vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 4 reviews
Klantbeoordelingen regio Sittard
Klantbeoordelingen
9.5 / 10

Ballonvaren in Sittard?

Ballonvaart foto's Sittard