Capelle aan de IJssel Bel 010 808 0532

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Capelle aan den IJssel

De mooiste aanbiedingen in de regio Capelle aan den IJssel

Ballonvaren over Capelle aan den IJssel!

Ballonvaren in Capelle aan den IJssel

Ballonvaren over Zuid-Holland? Dan stap je op in Capelle aan den IJssel. Want vanuit deze plaats onder de rook van Rotterdam beleef je de randstad op een unieke manier. Gezien vanuit een heteluchtballon zie je Nederland op z’n mooist. Stap in de ruime mand van onze GreetZZ luchtballon en geniet!

Jouw ballonvaart begint in Capelle aan den IJssel, vlieg over het Groene Hart van Zuid-Holland. Als onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en als een van de groenste steden van het land is deze stad een feest vanuit de lucht. Al tijdens het opstijgen met de heteluchtballon zie je de schoonheid en afwisseling deze regio. En het mooiste is: in een GreetZZ heteluchtballon is je uitzicht over de verre omgeving vrijwel grenzeloos…

Ontdek het Groene hart van Capelle aan den IJssel tijdens een ballonvlucht

Stap op in Capelle aan den IJssel in de mand van onze luchtballon en er staan je talloze verrassingen te wachten. De stad met haar vele wijken, zoals Schollevaar, Oostgaarde, Capelle-West en bedrijvenpark het Rivium. Ten oosten van de stad zie je het Hitland, een natuurgebied met uitgestrekte bossen. Kijk je richting het zuiden dan glinstert rivier de Hollandsche IJssel je tegemoet. Met een beetje geluk varen we met onze heteluchtballon over de stormvloedkering Hollandse IJssel - wellicht ken je het als de Algerakering. Uniek om eens van boven te bekijken!

In hoger sferen boven Capelle aan den IJssel met jouw GreetZZ Ballonvaart

Houd je ogen open, want hier wil je álles zien. In welke richting we ook varen: ballonvaren over dit stukje Randstad is een onvergetelijke ervaring. Gaan we bijvoorbeeld in zuidelijke richting dan steken we de Hollandse IJssel over en zie je direct Krimpen aan den IJssel liggen. Vergeet niet naar links te kijken, want daar lonkt Ouderkerk aan den IJssel. En varen we verder in zuidelijke richting dan kruizen we de Nieuwe Maas; Beverwaard, IJsselmonde, Ridderkerk en Alblasserdam omringen ons in de verte. Een prachtig gezicht!

Steden, gebouwen en wegen. Een uniek netwerk waar de hand van de mens duidelijk zichtbaar is. Maar er is ook natuur! Groen in overvloed hier in het Groene Hart van Nederland, hét gebied voor een ballonvlucht! Neemt de wind ons mee in noord-westelijke richting dan zie je al gauw het Lage Bergse Bos liggen. En tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel liggen het Hitlandgebied en het Loetbos.

Ballonvaren over Zuid-Holland: plezier op hoog niveau!

In dit stukje Nederland wisselen stad en natuur elkaar naadloos af. En dat zie je het mooist en het best vanaf grote hoogte: vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Hoog tijd dus voor een onvergetelijk uitje met je vrienden, familie of collega’s. Ga ballonvaren over Capelle aan den IJssel en Zuid-Holland en beleef een moment om nooit te vergeten!

 

Top 5 populair

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Ballonvaren in Capelle aan den IJssel?

Ballonvaart foto's Capelle aan den IJssel