Maastricht Bel 043 201 0610

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Maastricht

De mooiste aanbiedingen in de regio Maastricht

Ballonvaart Maastricht: Limburg op topniveau!

Ballonvaren in Maastricht

Een ballonvaart boven Maastricht is een geweldige belevenis. Stap je op in de buurt van de hoofdstad van Limburg, dan weet je dat jouw ballonvaart een succes wordt. Hier is zoveel te zien, je komt ogen tekort. Dit is ballonvaren én Maastricht op z’n mooist! Boek dus snel jouw GreetZZ ballonvaart en stap aan boord!

Een ballonvaart vanuit Maastricht is écht iets wat je samen wil beleven. Het uitzicht over de stad, een blik over het Limburgse landschap met haar mooie rivieren en meren. Dit zal jou en je vrienden of collega’s lang bijblijven. 

Bekijk samen jouw provincie eens vanuit een andere perspectief. Ervaar hoe een vogel de wereld ziet, stap in een GreetZZ heteluchtballon boven Limburg.

Geniet in een luchtballon boven Limburg!

Aan de voet van de Sint-Pietersberg, aan rivier de Maas én aan de grens van provincie Limburg: de ligging van Maastricht is ronduit uniek. Vanuit een GreetZZ luchtballon zie je pas echt hoe bijzonder de stad en zijn omgeving zijn. Na Amsterdam heeft Maastricht de meeste rijksmonumenten van Nederland, geweldig om vanuit de lucht te zien, van bovenaf of aan de horizon. Want boek je een ballonvaart dan bepaalt de wind waarheen we varen. Boven dit gebied in Limburg is dat altijd fantastisch!

Het Vrijthof, de Sint-Servaasbasiliek, het Bonnefantenmuseum… Alles in Maastricht is een bezienswaardigheid. Ook rondom de stad zijn de uitzichten eindeloos. Vlak over de Belgische grens, aan de andere kant van rivier de Maas, ligt Nationaal Park Hoge Kempen. Uitgestrekte dennenbossen, bloeiende heide, grote waterplassen en als je goed kijkt, zie je zelfs wilde dieren.

Jouw ballonvaart begint in Maastricht

Blaast de wind ons in oostelijke richting vanaf Maastricht, dan varen we over het Maasdal, langs de Geul richting Valkenburg met zijn kastelen, mergelgrotten en watermolens. Of we laten ons meevoeren in zuidelijke richting, langs de Maas over de Sint-Pietersberg naar het zuidelijkste puntje van Nederland. Laat je betoveren door het Limburgse landschap, boek een GreetZZ ballonvaart rond Maastricht!

 

Bel ons in Maastricht: 043 201 0610

Ballonvaart Maastricht: Limburg op topniveau! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Maastricht
Stadionweg 50
6225 XR Maastricht
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 043 201 0610

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Maastricht vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Maastricht vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Maastricht vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 15 reviews
Klantbeoordelingen regio Maastricht
Klantbeoordelingen
9.5 / 10

Ballonvaren in Maastricht?

Ballonvaart foto's Maastricht