Groningen Bel 050 305 0066

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Groningen

De mooiste aanbiedingen in de regio Groningen

Ballonvaart Groningen: hoog boven in Nederland

Ballonvaren in Groningen

Een ballonvlucht Groningen geeft je een nieuwe én unieke kijk op stad en ommeland. Hoog boven in Nederland en hoog boven Groningen heb je de mooiste uitzichten en de beste vergezichten. Van grootse stad tot uitgestrekte natuur: dit is ballonvaren op z’n best!

GreetZZ ballonvaart gaat wél boven Groningen!

‘Er gaat niets boven Groningen’… gaat voor GreetZZ niet op. Opstapplaats Groningen is een ware favoriet voor ballonvluchten, van onze gasten en stiekem ook een beetje van onszelf. Zowel boven de stad als de provincie ontdek je hoe mooi en bijzonder dit noordelijke deel van Nederland is. De levendige kern van de stad met z’n Martinitoren en herkenbare Groninger Museum, de stille vlakten eromheen, de Eems en het aangrenzende Waddengebied. Hier vind en zie je het allemaal!

Ballonvaren Groningen, jóuw ideale startlocatie!

Stap in onze GreetZZ heteluchtballon en je werpt een nieuwe blik op Groningen. Een provincie om van te houden, want hier vind je alles wat een ballonvaart te bieden heeft. Beweging in de stad en op de grote en kleine wegen die hier alles met elkaar verbinden. In zuidelijke richting Haren, Hoogezand, vliegveld Eelde en Assen, de andere kant op richting het Noorden naar Winsum, Pieterburen en de kustlijn aan de horizon. Dit is ballonvaren aan de rand van Nederland!

Ook de natuur maakt een ballonvlucht Groningen tot een geweldige ervaring. Vanuit de lucht ontdek je een enorme variatie in landschappen en natuurgebieden. Uitgestrekte polders, Nationaal Park Lauwersmeer, het Reitdiepdal met rivier de Hunze, en natuurlijk de Wadden. Je vaart eroverheen, erlangs of ziet het schitteren aan de horizon.

Intiem moment of spannend bedrijfsuitje: ballonvlucht Groningen!

Stad en natuur grenzen naadloos aan elkaar in deze prachtige provincie. Het is grenzeloos genieten als je in alle rust en stilte in een GreetZZ heteluchtballon boven Groningen vaart. Boek een vlucht, verras jezelf en je vrienden. Of maak er een spraakmakend bedrijfsuitje van. Succes gegarandeerd!

 

Bel ons in Groningen: 050 305 0066

Ballonvaart Groningen: hoog boven in Nederland | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Groningen
Paviljoenlaan 2
9727 KE Groningen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 050 305 0066

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Groningen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Groningen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Groningen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 5 reviews
Klantbeoordelingen regio Groningen
Klantbeoordelingen
9.3 / 10

Ballonvaren in Groningen?

Ballonvaart foto's Groningen