Rotterdam 2 Bel 010 892 0204

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Goudswaard

De mooiste aanbiedingen in de regio Goudswaard

Ballonvaart Goudswaard

Ballonvaren in Goudswaard

Goudswaard een dorp in de provincie Zuid Holland is gesticht in 1439 samen met de bedijking van de polder Oud Korendijk. De eerste bemande ballonvaart in Nederland vond plaats in 1804 op 29 augustus vanuit Rotterdam. Vanuit de lucht ballon heeft de ballonvaarder A. Hopman misschien Goudswaard wel zien liggen. Ballonvaren bracht destijds nogal wat spanningen met zich mee en na 50 minuten in de lucht gehangen te hebben is A. Hopman in regio Schiedam geland waarbij hij uit de mand tuimelde en in een sloot terecht kwam. De ballon stijgt door dit gewichtsverlies weer op om vervolgens in Wassenaar weer aan de grond te komen. Na deze ballonvaart kreeg A. Hopman de bijnaam A. Fopman. Ballonvaren is tegenwoordig een normale vorm van luchtverkeer waarbij passagiers de gelegenheid krijgen een stukje Nederland vanuit de lucht te bekijken. Wat hetzelfde is gebleven ten opzichte van 1804 is het glas bubbels wat na de ballonvaarten wordt geschonken op de goed afloop.

 

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Rotterdam vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Rotterdam vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Rotterdam vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 12 reviews
Klantbeoordelingen regio Goudswaard
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Goudswaard?