Top 10 veel gestelde vragen

Wat ga ik ervaren?

GreetZZ biedt je een compleet programma:

 • Ontvangst en check-in op de startlocatie
 • Veiligheidsbriefing door de piloot
 • Uitnodiging om te assisteren bij de opbouw van de luchtballon
 • Gevarieerde ballonvaart van 1 uur in een GreetZZ-ballon
 • Champagneceremonie 
 • Uitreiking ballonvaartcertificaat
 • Vervoer terug naar de startlocatie in een luxe bus.*

Het hele programma van ontvangst tot terugkomst op de startlocatie duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Een onvergetelijke ervaring!
*optioneel bij ochtendvaarten.

Waar start de luchtballon?

Maak je keuze uit meer dan 100 geselecteerde locaties, verspreid over heel Nederland en altijd bij jou in de buurt. Of boek een Privé Vaart; en start vanaf een eigen locatie.
Afhankelijk van de windrichting, snelheid en beschikbaarheid van startvelden kiezen de GreetZZ-piloten op de dag van de vaart de beste startlocatie, binnen 30 km hemelsbreed vanuit jouw voorkeursregio, zodat je zorgeloos van een veilige ballonvaart kunt genieten. In Zuid-Holland is het soms nodig om iets verder uit te wijken. Vanwege de kustligging, vliegvelden en grote steden zijn er in Zuid-Holland minder landingsmogelijkheden.

Hoe hoog gaat de luchtballon varen?

Dat varieert. Soms komen we wel tot 2000 meter, maar dat hangt af van de lucht, de plaats en de tijd van het jaar. Maar ook op een hoogte van slechts een paar honderd meter is het uitzicht al geweldig. Kom je boven de 1.000 meter dan kun je kilometers ver weg kijken.

Hoe lang ben je in de lucht?

Een ballonvaart duurt gemiddeld een uur. Een ballon is niet te sturen en vaart met de wind mee. Afhankelijk van de landingsmogelijkheden die de piloot tegenkomt tijdens de vaart kan een ballonvaart daarom iets korter of langer duren.
Het hele programma van ontvangst tot terugkomst op de startlocatie duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Een onvergetelijke ervaring!

Waar landt de ballon?

Luchtballonnen zijn niet te besturen. Daarom is de piloot afhankelijk van de wind. Je weet dus niet van tevoren waar je precies landt. Na ongeveer 45 minuten varen, gaat de piloot zoeken naar een geschikte plek om te landen. De GreetZZ-crew volgt de ballon tijdens de vaart en komt dus kort na de landing aan op de landingslocatie.

Wordt je teruggebracht naar de startlocatie?

Ballonvaren bij GreetZZ is goed geregeld. Na de landing brengen we je gratis weer terug naar de startlocatie in een luxe bus. Vaar je mee in de ochtend dan is dit optioneel bij te boeken.

Wat doe ik aan?

Ballonvaren is een buitenactiviteit, je kunt dus wat vies of nat worden. Daarom de volgende tips:

 • Trek kleding aan die ook vies mag worden
 • Trek geen kleding aan die makkelijk brandt
 • Draag stevige schoenen en laat je hakken of slippers thuis.
 • Neem een pet mee om je te beschermen tegen de warmte van de branders.

Tijdens de vaart zul je het zeker niet koud hebben door de warmte van de branders. Na de vaart gaat de zon snel onder en kan een dunne jas of trui prettig zijn.

Hoeveel passagiers varen er mee?

GreetZZ heeft een gevarieerde vloot en vaart met ballonnen in alle maten. De gehele vloot is als enige in Nederland voorzien van extra ruime manden; gemiddeld heb je 40% meer ruimte in de mand, wel zo comfortabel! De manden zijn niet alleen ruim, ze zijn ook extra hoog zodat je comfortabel aan de rand kunt staan en zorgeloos kunt genieten van een onbelemmerd panoramisch uitzicht. Gemiddeld varen er 8 medepassagiers mee, een gezellig avontuur!
Het aantal medepassagiers kan tot op het laatste moment wijzigen.

Hoe maak je een nieuwe afspraak?

Jammer dat je vaart niet doorgaat maar wat in het vat zit verzuurt niet.
In Mijn GreetZZ Account kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken en desgewenst toppings bijboeken zoals een annuleringsverzekering.

Ben je in het bezit van Onbeperkte Tickets dan heb je kosteloos de keuze uit alle beschikbare vluchten.

Ben je in het bezit van Doordeweekse Tickets dan heb je kosteloos de keuze uit alle beschikbare vluchten van maandag t/m donderdag. Je hebt ook de keuze uit de vluchten op vrijdag, zaterdag en zondag. Kies je voor een van deze vluchten dan worden je tickets geüpgraded naar Onbeperkte Tickets. Je betaalt in dat geval het verschil in prijs bij.

Ben je in het bezit van Ochtend tickets dan heb je kosteloos de keuze uit alle beschikbare ochtendvluchten. Je hebt ook de keuze uit alle avondvluchten. Kies je voor een avondvlucht dan worden je tickets geüpgraded naar Doordeweek of Onbeperkte Tickets. Je betaalt in dat geval het verschil in prijs bij.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wil je zelf de afspraak annuleren? Neem dan contact op met de GreetZZ Klantenservice.

Aantal dagen voor de vluchtdatum
per ticket
>14
gratis
14 - 8
€ 25
7 - 4
€ 50
3 - 0
€ 100