Ballonvaren

Wat ga ik beleven?

GreetZZ biedt je een compleet programma:

  • Ontvangst en check-in op de startlocatie
  • Veiligheidsbriefing door de piloot
  • Uitnodiging om te assisteren bij de opbouw van de luchtballon
  • Gevarieerde ballonvaart van 1 uur in een GreetZZ-ballon
  • Champagneceremonie 
  • Uitreiking ballonvaartcertificaat
  • Vervoer terug naar de startlocatie in een luxe bus.*

Het hele programma van ontvangst tot terugkomst op de startlocatie duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Een onvergetelijke ervaring!
*optioneel bij ochtendvaarten.

Hoe lang duurt de ballonvaart?

Een ballonvaart duurt gemiddeld een uur. Een ballon is niet te sturen en vaart met de wind mee. Afhankelijk van de landingsmogelijkheden die de piloot tegenkomt tijdens de vaart kan een ballonvaart daarom iets korter of langer duren.
Het hele programma van ontvangst tot terugkomst op de startlocatie duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Een onvergetelijke ervaring!

Waar start de ballon?

Maak je keuze uit meer dan 100 geselecteerde locaties, verspreid over heel Nederland en altijd bij jou in de buurt. Of boek een Privé Vaart; en start vanaf een eigen locatie.
Afhankelijk van de windrichting, snelheid en beschikbaarheid van startvelden kiezen de GreetZZ-piloten op de dag van de vaart de beste startlocatie, binnen 30 km hemelsbreed vanuit jouw voorkeursregio, zodat je zorgeloos van een veilige ballonvaart kunt genieten. In Zuid-Holland is het soms nodig om iets verder uit te wijken. Vanwege de kustligging, vliegvelden en grote steden zijn er in Zuid-Holland minder landingsmogelijkheden.

Inclusief vervoer terug

Ballonvaren bij GreetZZ is goed geregeld. Na de landing brengen we je gratis weer terug naar de startlocatie.
Vaar je mee in de ochtend dan is deze service optioneel.

Inclusief glaasje bubbels

Na jouw vlucht toosten we op de goede afloop van het avontuur met verfrissend glaasje bubbels. Voor kinderen is er natuurlijk een alcoholvrije verfrissing.

Inclusief vluchtcertificaat

Na de ballonvaart ontvang je een uniek ballonvaartcertificaat getekend door jouw piloot. Als aandenken aan een onvergetelijke vlucht.

Aantal passagiers

GreetZZ heeft een gevarieerde vloot en vaart met ballonnen in alle maten. De gehele vloot is als enige in Nederland voorzien van extra ruime manden; gemiddeld heb je 40% meer ruimte in de mand, wel zo comfortabel! De manden zijn niet alleen ruim, ze zijn ook extra hoog zodat je comfortabel aan de rand kunt staan en zorgeloos kunt genieten van een onbelemmerd panoramisch uitzicht. Gemiddeld varen er 8 medepassagiers mee, een gezellig avontuur!
Het aantal medepassagiers kan tot op het laatste moment wijzigen.

Groepsvaarten

Een bedrijfsuitje met 30 of een bedrijfsfeest met meer dan 300 gasten; het kan allemaal bij GreetZZ.
We varen met ballonnen in alle soorten en maten van 2 tot maar liefst 32 passagiers. Zo hebben we altijd een passende ballon voor jouw groep. Bel ons voor een offerte op maat.

Wanneer

Ballonvaren kan bij GreetZZ gedurende het hele ballonvaartseizoen van 1 april tot 1 november. Vanzelfsprekend varen we ook op zon- en feestdagen.
Vroege vogel? Op zaterdag en zondag kun je de magie van een ochtendvaart zelf ervaren

‘s Ochtends en ’s avonds

Ballonvaren is de eerste en de laatste twee uur van de daglichtperiode mogelijk. Overdag verwarmt de zon de aarde. Daardoor wordt de lucht boven het aardoppervlak verwarmd en ontstaan er bellen met opstijgende lucht (thermiek). Deze bellen met warme opstijgende lucht zorgen ervoor dat de vlieghoogte van de ballon niet meer veilig te controleren is door de piloot. In de ochtend en avond is de zon minder sterk en daardoor dooft de thermiek uit. Ideale omstandigheden voor een veilige ballonvaart.

Verzamel- en vertrektijden

Ballonvaren is de eerste en de laatste twee uur van de dag mogelijk. De verzameltijd hangt af van de exacte datum waarop je gaat varen. Je vindt jouw verzameltijd in Mijn GreetZZ Account. Vroege vogel? Op zaterdag en zondag kun je de magie van een ochtendvaart zelf ervaren. 

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de verzamel- en opstijgtijden.

Periode
Verzameltijd
Opstijgtijd 
Eerste helft april
18:00 uur18:45 uur
Tweede helft april
18:45 uur
19:30 uur
Eerste helft mei
19:00 uur
19:45 uur
Tweede helft mei
19:30uur
20:15 uur
Eerste helft juni
19:45 uur
20:30 uur
Tweede helft juni
20:00 uur
20:45 uur
Eerste helft juli
19:45 uur
20:30 uur
Tweede helft juli
19:30 uur
20:15 uur
Eerste helft augustus
19:15 uur
20:00 uur
Tweede helft augustus
18:45 uur
19:30 uur
Eerste helft september
18:00 uur
18:45 uur
Tweede helft september
17:30 uur
18:15 uur
Eerste helft oktober
17:00 uur
17:45 uur
Tweede helft oktober
16:30 uur
17:15 uur

Hoogtevrees?

Anders dan je misschien zou verwachten heb je in een luchtballon geen hoogtevrees. Vind je de ballonvaart toch een beetje spannend? Onze ervaren piloten stellen je graag gerust.

Geschikt voor iedereen?

Ballonvaren is geschikt voor iedereen. 
Leeftijd speelt geen rol. Wist je dat onze oudste passagier ouder dan 94 jaar was? 

Kinderen 
Kinderen zijn welkom, wel adviseren we een lengte van minimaal 1,20 m. (+/- 6 jaar) zodat ze goed over de rand van de mand kunnen kijken en ook van het uitzicht kunnen genieten. Kinderen jonger dan 16 moeten voor hun eigen veiligheid begeleid worden door een volwassene.

Zwanger 
Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Om alle eventuele risico's te vermijden stel je je ballonvaart uit tot na je zwangerschap.
Ben je al in het bezit van tickets? We verlengen ze graag voor je. Neem contact op met de GreetZZ Klantenservice en mail ons een kopie van je zwangerschapsverklaring.

Minder valide
Natuurlijk doen we ons best om ook mensen die minder valide zijn de unieke ervaring van een ballonvaart te laten beleven. Heb jij een lichamelijke beperking? Overleg dan met de GreetZZ Klantenservice voordat je een ticket boekt. Op die manier kunnen wij je optimaal adviseren over de mogelijkheden van een prettige maar ook veilige ballonvaart. Ook stel je ons daarmee in staat om eventuele aanpassingen te doen of voorzorgsmaatregelen te nemen. De veiligheid van jou en alle andere passagiers staat uiteraard altijd voorop. Helaas is het niet mogelijk om rolstoelpassagiers mee aan boord te nemen.

Wat als ik een medische aandoening heb? 
Bij ballonvaren staat veiligheid altijd voorop. Veiligheid van jou zelf maar ook die van de andere passagiers. Heb je een medische aandoening die door het ballonvaren kan verergeren of die een veilige ballonvaart verhindert? Of twijfel je of het medisch verantwoord is om te gaan ballonvaren? Vraag dan eerst advies aan een arts. Heb je een ernstige aandoening of heb je pas een een zware operatie ondergaan? Vaar dan beter niet. Wij vragen je om alle aandoeningen te melden die jouw veiligheid of die van de andere passagiers in gevaar zouden kunnen brengen. In sommige gevallen kunnen wij een verklaring van je arts of specialist vragen waarin staat dat het veilig is om te varen.