Ballonvaartweer

Let the sun shine!

Een veilige ballonvaart maak je met goed weer. Mocht het Nederlandse weer ons in de steek laten dan kun je gewoon een nieuwe afspraak maken. Je regelt dit eenvoudig op Mijn GreetZZ Account.

Of een ballonvaart door kan gaan hangt af van het verwachte weer tijdens jouw vaart. In overleg met het KNMI besluiten de GreetZZ-piloten of een ballonvaart wel of niet door kan gaan. Jouw veiligheid staat daarbij vanzelfsprekend voorop.

Optimale condities

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Aantal afspraken

Ballonvaren is weersafhankelijk. Door het “prachtige” Nederlandse weer zijn er gemiddeld 100 dagen per jaar geschikt voor een mooie en veilige ballonvaart. Het kan dus voorkomen dat je meerdere afspraken moet maken voordat je ballonvaart plaatsvindt. Het gemiddelde aantal afspraken dat ballonvaarders in Nederland maken varieert van seizoen tot seizoen. Het Nederlands gemiddelde ligt tussen de 4 a 5. Hoor je niet bij de happy few die al na 1 afspraak de lucht in gingen? Probeer dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te maken. Je geduld zal zeker worden beloond met een onvergetelijke ervaring.